Mazak Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Hej, jak w tytule poszukuje laptopa biurowego. [1] Mężczyzna, 60 lat - płynnie obsługujący komputer [2] Najlepiej gdyby system windows był w zestawie [3] Matryca 13,3 - 15,6'' [4] Najlepiej gdyby to było SSD, napęd optyczny byłby plusem, jednak liczę się z tym że obecnie producenci odchodzą od tego rozwiązania [5] 5000-7000 brutto - [5b] laptop będzie używany około 4 lat, jedyny laptop służący do pracy biurowej + prostych zadań domowych. [5c] jak najszybciej - 1/2 msc [6] Ważna jest długość pracy na baterii + dobre wykonanie. Laptop będzie służył do pracy w biurze oraz częstym przewożeniu go. [7] 1920 - co do typu i powłoki, liczę na wasze rekomendacje, [8]biuro, dom, Polska [10] inne mutlimedia, praca biurowa, głównie pakiet Office, [11] USB 3.0 [12] brak [13] Aktualnie modele: Macbook Air M1 (2020), Lenovo ThinkPad - tutaj nie mam konkretów ale patrzyłem na tego typu modele, Asus ZenBook - intel Evo Liczyłbym na sugestie z waszej strony, ponieważ osobiście jestem laikiem w tego typu konfiguracjach. Tata wcześniej pracował na Dell. Cytuj
qonsta Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Od siebie mogę polecić Dell Latitude - typowy model biznesowy z wydajną, wysokonapięciową i5, wbudowanym czytnikiem sim, matrycą IPS (o innym oznaczeniu della) oraz szybkim dyskiem nvme 512gb. Waga półtora kilo nie odstrasza, więc według mnie jest to sprzęt jak najbardziej mobilny. 16 GB będzie idealnym rozwiązaniem, które sprawdzi się przez te 4 lata. Cytuj
aniuul Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Jeśli szukasz czegoś podobnego do Macbooka to ZenBook będzie dobrym wyborem. Matryca 14 cali IPS, wydajny procesor i7 11-generacji, szybki ram 16gb i obudowa w całości aluminiowa. Co do baterii trzyma średnio 9h co jest bardzo dobrym wynikiem. Laptop nie jest też ciężki (1,21kg), wiec nie będzie problemu z przemieszczaniem go. Napęd polecam kupić osobno, ponieważ tak jak mówisz, ciężko teraz będzie o wbudowany. Windows 10 pro w cenie i jeszcze dużo z budżetu zostanie. ASUS Zenbook 14 UX425EA i7-1165G7/16GB/512/W10P 5499zł Cytuj
Conti Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 W tym budżecie rozglądałbym się za maciem lub właśnie wymienionym wyżej Zenbookiem. Cytuj
MarcinPlywak Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Jeśli niewiesz jaki ci będzie dokładnie potrzebny i potrzbujesz pomocy zajrzyj tutaj https://ale.pl/1166-komputery-biznesowe. Można zakupić dobre komputery typowo pod twoje wymogi. Cytuj
Tenorek Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Obecnie część programów jest niestabilna na procesorach M1, więc nie wiem, czy jest sens się na ten moment męczyć. Macbooki świetnie się sprawdzają jeśli masz inne urządzenia od Apple. Zobacz sobie tego Matebooka. Tutaj laptop jest w pełni aluminiowy, więc już pierwszy kontakt wywołuje pozytywne wrażenie. Procesor to wysokonapięciowy Ryzen, ale mimo to czas pracy na baterii jest bardzo dobry. Matryca to IPS o rodzielczości 2k. Jedyne, do czego można się przyczepić to wlutowany RAM, którego nie da się rozbudować, ale w Macbooku jest dokładnie tak samo.https://www.x-kom.pl/p/596329-notebook-laptop-140-huawei-matebook-14-r5-4600h-16gb-512-win10-szary.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi