Yorweth Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 Witam Mam problem z wykorzystaniem GPU przez proces "menadżer okien pulpitu", gdy laptop nie jest podłączony do źródła zasilania dochodzi nawet do 100%. Laptop to hyperbook z rtx2060 oraz i7 9750H. Czy jest to wina wyeksploatowania baterii czy może samego systemu? Przyznam, że po przeinstalowaniu przez kilka miesięcy ten proces zachowuje się zazwyczaj ok, a potem nagle zaczyna się problem lecz nie widzi mi się reinstall co 2 miesiące... Nie jest to wirus, skanowałem wszystkimi opcjami typu anti-malware, kilka antywirusów itp, ulepszenia graficzne itp mam w większości wyłączone, płynne przewijania i animacje tak samo. Na początku tak się dzieje jak jest niski stan baterii, ale dziś zauważyłem że nawet gdy bateria jest w miarę naładowana to takie rzeczy potrafią się dziać. Położenie procesu również jest we właściwym miejscu, czyli w plikach systemowych. Próbowałem opcję z dism /online /cleanup-image /restorehealth sfc /scannow ale nic nie dało Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Cytat Mam problem z wykorzystaniem GPU przez proces "menadżer okien pulpitu" Która wersja Win 10? https://downloadcenter.intel.com - odpal sprawdzanie sterowników intelowskich. Sprawdzałeś czy jest nowszy bios? Cytuj
Yorweth Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 8 godzin temu, FxJ napisał: Która wersja Win 10? 20H2 o numerze kompilacji 19042.662 8 godzin temu, FxJ napisał: Sprawdzałeś czy jest nowszy bios? z biosem dużo nie zrobię, bo to laptop od clevo i trzeba im go wysłać żeby dokonali aktualizacji, poza tym ten bios moim zdaniem jest bo jest, szału nie robi. Dodam że nie zawsze problem się pojawia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi