materaldo Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 1. Mężczyzna, 23 lata, zakup na firmę 2. Może być w zestawie z systemem, jednak mam dostęp do dreamSparka więc niekoniecznie. 3. Najbardziej byłbym zainteresowany matrycą 17" lub 15,6". 4. Dysk SSD, zależy mi na napędzie. 5. Około 3500 zł. 6. Interesuje mnie w miarę wytrzymała konstrukcja, oczekuję większej wydajności, grafika nie musi być na najwyższym poziomie, gdyż nie używam komputera do grania. 7. Nie znam się na tym aspekcie, ale myślę 1920x1080, typ matrycy matowy (?). Do laptopa zapewne podepnę jakiś monitor, myślałem nawet o dwóch, ale to bardziej taka moja zachcianka. 8. Laptop będzie używany w domu/mieszkaniu. Sporadycznie na uczelni. 9. Swoje czasu grałem w lol-a, jakaś fifa, ale jak już wspomniałem wyżej nie używam już laptopa do grania. 10. Eclipse, Microsoft Visual Studio, sporadycznie VMware, Photoshop 11. Fajnie jakby znalazło się wejście VGA, ale i bez tego dam radę. Modem 3G/4G/LTE oraz klawiatura podświetlana będą miłym dodatkiem. 12. Jedyny laptop z którym miałem dłużej do czynienia to Asus X53S, byłem z niego zadowolony. 13. Ktoś dał mi taką propozycję https://sklep.hyperbook.pl/laptop_customization.php?products_id=25922 Cytuj
FxJ Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 zależy mi na napędzie Kosztem chłodzenia? https://www.clevo.com.tw/clevo_prodetail.asp?id=927〈=en#tabs-1 Tu masz dokładną specyfikacje Typ matrycy to TN i IPS itp. a rodzaj powłoki to matowa i lustrzana. 1 Cytuj
materaldo Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Po dłuższym przemyśleniu myślę że obejdę się bez napędu, jeśli faktycznie w dużym stopniu wpłynie to na chłodzenie. Matryca matowa, co do TN lub IPS nie potrafię sprecyzować co jest dla mnie lepsze EDIT: myślę że jednak IPS @FxJ co sądzisz o tym Clevo n650du na i5 i 16gb ramu? Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 Niestety nie widziałem żadnego testu jeszcze. Cytuj
materaldo Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 Niestety nie widziałem żadnego testu jeszcze. A coś innego byłbyś w stanie zaproponować? Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 Wydajniejszego no nie, biznesowy ASUS P2710JF też koszmarnie drogi i dostępne tylko z systemem w PL. Ale mogę podpowiedzieć by nie brać Crucial MX300 (TLC - maja błąd) ani żadnego dyski Intela. Cytuj
materaldo Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Osobiście wybrałbyś tego clevo czy asusa? Myślę, że jestem w stanie dołożyć te 200 zł. Cytuj
FxJ Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Clevo to trochę jak Lenovo najlepsze podzespoły/wydajność w najniższej cenie. Oba mają tak samo kiepskie matryce. Asus wygrywa tylko jeśli chodzi o gwarancje (3 lata standard) i serwis on-site (na miejscu) oraz windows 7+10 w niskiej cenie. https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-Pro-P2710JF.179574.0.html Tutaj masz dokładną recenzję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi