Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Nareszcie zdecydowałem się przełamać i kupić sobie laptopa typowo do gierek. Mój budżet to max 7000. Zawsze wolałem PC, ale dużo ludzi zaczyna polecać laptopy gamingowe, ale nie wiem czy ekran 15calowy będzie okej? Trochę znam się na sprzęcie, ale nie na tyle żeby sobie samemu z tym poradzić ? Może akurat ktoś ma lapka w tych granicach cenowych i z czystym sercem będzie mi mógł go polecić. Pozdrowionka✌️

Opublikowano

Zasadnicze pytanie.
Będziesz podłączał lapka pod monitor? Bo jeśli tak, to tutaj 15 wystarczy.

Z 15 całkiem spoko wypada HP Omen, który według mnie wygląda teraz o wiele lepiej niż jego poprzednie wersje. Najmocniejszy procek w laptopach jaki aktualnie jest, czyli Ryzen 4800 H + RTX 2060 to max co uzyskasz w tej cenie.

HP OMEN 15 Ryzen 7-4800H/16GB/960 RTX2060 144Hz (15-en0020nw/21B81EA) - 6299zł

Są niby te kadłubki typu clevo czy hyperbook, ale z nimi nie miałem na tyle styczności żeby coś bardziej się wypowiedzieć. Z tego co rozmawiałem z właścicielami, to serwis tych kadłubków pozostawia wiele do życzenia

• reaction_title_1 1
Opublikowano

A no właśnie, raczej nie będę go podpinał pod monitor, wiec z tego pytanie czy między 15 jest aż taka różnica niż 17. Od paru lat grywałem na PC które miały +20 cali, i się zastanawiam czy to nie będzie szok ? ale pewnie do wszystkiego da się nauczyć, ale wielkie dzieki za propozycje✌️

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do gier [max 7000]
Opublikowano
Cytat

dużo ludzi zaczyna polecać laptopy gamingowe

Bo wielu pracuje w rozjazdach, wyjeżdża za granicę itp. Stąd coraz więcej osób szuka laptopa który zapewni wieczorem rozrywkę bez potrzeby zabierania konsoli.

Cytat

wiec z tego pytanie czy między 15 jest aż taka różnica niż 17

Jeśli ma być mobilny czyli będziesz go nosił w plecaku itp. to tak zdecydowanie 15,6" ale jeśli by głównie w domu a tylko na wakacje czy jakiś wypad chciałbyś zabierać to 17,3" się sprawdzi. Jeśli byś chciał korzystać w łóżku itp. to także wyłącznie 15,6" na sztywnej podkładce.

Cytat

Ryzen 4800 H + RTX 2060 to max co uzyskasz w tej cenie

Oj mylisz się ? Mogę polecić ten model, to już wyższa półka.

HYPERBOOK SL504 I7-10875H RTX 2070 (Clevo PB51DF1-G) - 7099 zł w jakiejś podstawowej konfiguracji (pod rozbudowę), 250zł taniej z hasłem "BLACK FRIDEY".

Zaawansowany układ chłodzenia - Hyperbook

Wiesz taki laptop z zamiarem rozbudowy, dołożenie dysku itp.

Cytat

Ten Nitro ma fajne parametry, ma i7 10750H, 32 GB RAM i RTX 2060.

Czy jest jakiś pożytek dla gracza z 32GB RAM - żaden. Wątpię byś nagrywał lub robił streemy?

W zasadzie to potrzebujesz systemu?

HP OMEN 15 Ryzen 7-4800H/16GB/512 RTX2060 144Hz (15-en0020nw/21B81EA) - 5 999,00 zł

ADATA XPG SX8200 Pro 1TB M.2 PCIe NVMe - 569,00 zł

Radzę samodzielnie kupić dysk i dołożyć niż brać podmieniony fabryczny dysk na większy (przez pracowników sklepu).

Lenovo Legion 5-15 Ryzen 7/8GB/512 RTX2060 144Hz (82B1007BPB) - 5299,00 zł + RAM + DYSK

Polecane kości RAM SODIMM do Ryzen 5 4600H / Ryzen 7 4800H - jeśli jesteś w stanie samodzielnie wymienić (wpierw odłącz baterie)

• reaction_title_1 1
  • 2 tygodnie później...