Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Poszukuję laptopa do pracy. Obsługa sklepu, excel, proste programy graficzne typu irfan, gimp.

Odpowiedzi z ankiety:

1. Laptop dla mężczyzny 30-40lat, zakup na firmę

2. Laptop musi mieć system. Najlepiej windows 10

3. Wyświetlacz 17 cali

4. Dysk SSD, może nie mieć napędu CD ale musi miec szybkie USB

5. Budżet max 4000zł

6. Jakość jest ważna ale długość działania baterii już nie bo będzie służył mi stacjonarnie.

7. Matryca musi byc HD i matowa

8. Używany będzie w domu, na biurku.

9. Hmm... Moje przygody z grami zakończyły sie na quake 3 i HOMM 3. Jakby doom 3 chodził na ful detalach to by było super

10. Moze żeby photoshop chodził, nic wiecej nie przxychodzi mi na mysl...

11. Wazne zeby było HDMI i jakby były podswietlane klawisze tez by było super

12. Producent obojętny, aby tylko problemów z gwarancją nie robił

13. Nic mi do głowy nie przychodzi...

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Jeśli sprzęt do firmy to najlepiej z serii biznesowych, niestety wyboru z 17" modeli praktycznie nie ma bo takie wypuszcza aktualnie tylko Asus.

ASUS P2710JF-T4076G i7-4712MQ/8GB/1TB/Win7P+Win8P GT930 + SSD + kieszeń na wyjęty HDD lub HDD Caddy i montaż zamiast nagrywarki.

3 letni serwis producenta typu on-site (na miejscu).

Dell Inspiron 7559 i5-6300HQ/8GB/1000/Win10 FHD GTX960 + dysk SSD na złączu M.2 np. Crucial MX300

Ewentualnie jeszcze ten Dell ze względu na gwarancje ale to 15,6" - przeczytaj recenzje tutaj

https://www.walutomat.pl/kursy-walut/usd-pln/

Niestety kurs dolara ostatnio znowu podskoczył i znów cała elektronika podrożała 

Opublikowano

Jeśli zamawiasz przez internet poproś o zamontowanie np. wpisując w uwagach do zamówienia że prosisz o zamontowanie dysku SSD M.2 i zainstalowaniu na nim systemu, tylko gwarancja wynosi na niego tylko 24m bo jest z serii konsumenckich dla graczy.