Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego z duplexem i na tusze atramentowe do 700 zł.Z tego co szuakłem to tylko Epson Expression Premium XP-6000 spełnia wymagania ale

1. Zużywa kolorowe tonery, pomimo że drukuję czarno-biało.
2. Jeżeli kolorowy toner się zużyje, nie można nawet drukować czarno-biało.

• FxJ zmienił(a) tytuł na Urządzenie wielofunkcyjne (700zł duplex, kolor, atrament)
Opublikowano

Brother DCP-L2532DW kupowałem 2 lata temu za 560zł z dostawą. Dziś gdybym chciał go sprzedać, mógłbym zyskać jakieś 250zł. To taki komentarz jak wyglądają teraz ceny drukarek.

Dużo drukujesz? Bo szczerze do dokumentów i z duplexem najlepiej kupić laser. Druk jest mikry i lekko deformuje kartkę czego przy laserze nie uświadczysz.

A jeśli musi być atrament i dużo będzie drukowane kupuj z systemem CISS i nigdy więcej nie przejmuj się kartridżami, tym czy masz wszystkie kolory itp. zabawą z chipami by nie zostawiał 15% farby itp.

Przykładowo z "duplexem":

Epson EcoTank ITS L4160 (C11CG23401)

Epson EcoTank ITS L6160 (C11CG21402)

Opublikowano (edytowane)

Ok dzięki myślę o atramencie bo drukuje czasem w kolorze.Raz czy dwa razy na tydzień coś drukuje.Epson zaWstaw inne multimedia drogi może się na black Friday trafi jakaś promka.

Edytowane przez capslo