Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Poszukuje laptopa

Chociaż byś napisał czy potrzebujesz systemu? Jaka wielkość? Szukasz nowego czy jakiegoś używanego (odnowionego) Della XSP?

Przykładowo z 6 rdzeniowym Ryzenem i dobrą matrycą

Lenovo Legion 5-15 Ryzen 5/8GB/512 GTX1650Ti 144Hz (82B500JJPB) + polecane kości RAM

Lenovo Legion 5-15 Ryzen 5/32GB/512 GTX1650Ti 144Hz (82B500JJPB) - tańsza opcja z kościami RAM o wyższym CL

I do tego dysk NVMe (M.2 PCIe NVMe 3.0 x4) co najmniej 1TB - pliki wideo, szczególnie 4K swoje warzą.

ADATA XPG SX8200 Pro 1TB - 569,00 zł

ADATA XPG SX8200 Pro 2TB - 1 069,00 zł

PS: RAM i dysk wymieniasz bez utraty gwarancji (wpierw odłącz baterie).

Pytanie - przejrzałeś podobne tematy na forum?

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do 5000zl - obróbka zdjęć i montaż video
Opublikowano
13 hours ago, FxJ said:

Chociaż byś napisał czy potrzebujesz systemu? Jaka wielkość? Szukasz nowego czy jakiegoś używanego (odnowionego) Della XSP?

Moim zdaniem posty bez wypełnionej ankiety powinny lądować w koszu.

Opublikowano

Sorki za niedociągnięcia. Już prostuje bardziej. System... Niekoniecznie, ale nie zaszkodzi jak będzie. Oczywiście jest to sprzęt elektroniczny, a ja takowych używanych nie toleruje. 15 cali w zupełności wystarcz. Mogę podnieść budżet do 6000. Nie chciałbym też, żeby specjalnie za bardzo się nie grzał, i w miarę cicho pracował. Rozumiem iż to będzie laptopa z pułki gamingowem, więc z tym też muszę się liczyć. I sorry raz jeszcze za tak płytkie pytanie na początku. Liczę na więcej rad i odpowiedzi. 

Opublikowano

Tu masz wszystko co trzeba - https://www.x-kom.pl/p/602026-notebook-laptop-15-6-lenovo-legion-5-15-ryzen-7-16gb-960-rtx2060-144hz.html

Dobra matryca ips z wysokim pokryciem oraz odświeżaniem 144hz. Druga kwestia, legiony mają przyzwoity układ chłodzenia, według mnie najlepszy, aleeee... Tu masz ryzena 4800h + rtx 2060, więc nie oczekuj niskich temperatur. Jakby co, 17 cali ma lepsze chłodzenie niż 15 ?

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Ja od siebie podrzucę Zephyrusa G15 ze względu na świetną matrycę IPS 100% sRGB z jasnością na poziomie 300 nitów i częstotliwością odświeżania 240Hz. Ma mocne podzespoły i tak jak powiedział @qonsta, nie ma co liczyć na mega niskie temperatury w tej konfiguracji, ale na pewno nie będą one osiągać wartości krytycznej. Dodatkowo jest on lekki i mobilny, a jego design jest stonowany i nie rzuca się w oczy. 
ASUS ROG Zephyrus G15 R7-4800HS/16GB/512 240Hz 5999zł