Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś mógłby mi pomoc w złożeniu komputera?

1) Budżet - do 4000

2) Nie spieszy mi się z komputerem aczkolwiek chciałbym już teraz

3) Potrzebuje złożenia komputera, jeśli będzie drogo sam tez dam rade

Nie zależy mi na wyglądzie, głownie wydajność

Komputer głownie do gier, tak aby komputer posłużył mi dobre kilka lat, ogrywając na nim najnowsze gry

• FxJ zmienił(a) tytuł na Składanie komputera [4000]
Opublikowano
23 hours ago, qonsta said:

Za 265 zł jest MX500 - jeden z lepszych ssd jeżeli chodzi o 2.5 cala. Niewielka dopłata, a 500 GB to minimum Crucial MX500 500GB.

Tak, ale porównaj sobie osiągi SATA z M.2 NVMe - te dyski co najwyżej bym polecił w przypadku wymiany dysku w laptopie, a jak już mam możliwość wstawić NVMe, to to robię.

Opublikowano
Cytat

porównaj sobie osiągi SATA z M.2 NVMe

W grach są naprawde niewielki, przy renderowaniu filmów dopiero pokazują co potrafią, wtedy wręcz potrzebują chłodzenia (radiatora).

ADATA 512GB M.2 PCIe NVMe XPG GAMMIX S11 Pro - 327,00 zł, tylko tak szczerze to radiator do laptopa, dobry radiator ma wymiary jak Sabrent Rocket Heatsink albo sama kieszeń na dyski NVMe ICY BOX IB-1817Ma-C31.