Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanowne Grono 

Potrzebuje pomocy w wyborze laptopa.

Laptop potrzebny mi będzie do gier, obróbki filmów nagranych z drona oraz do pracy biurowej.

15 calowa matryca matowa.

budżet 5000 zł za coś konkretnego jestem wstanie dopłacić jeszcze pare 100.

sprawa jest dość pilna. 
dziekuje i pozdrawiam z powazaniem Mariusz

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do gier biura obróbki filmów z drona (5000+)
Opublikowano
Cytat

Wstępnie mam coś takiego

Jak rozumiem preferujesz bez wgranego systemu Win 10?

Cytat

Wstępnie mam coś takiego

Troszkę słabe mają matryce do pracy z wideo czy zdjęciami. A zakładam że matrycy byś nie wymieniał samodzielnie.

Aktualnie zostają w tym przedziale Legiony z 8 rdzeniowym Ryzenem i matrycą IPS 144Hz (IPS 300nits Anti-glare, 144Hz, 100% sRGB, Dolby Vision).

Lenovo Legion 5-15 Ryzen 7/8GB/512 RTX2060 144Hz (82B1007BPB) + dobre kości RAM 2x16GB

Lenovo Legion 5-15 Ryzen 7/32GB/512 RTX2060 144Hz (82B1007BPB) - albo montowane przez sklep tańsze ale z wyższymi opóźnieniami (CL).

Wszystko inne już ponad 6 koła.

Lenovo_Legion_2020_Ryzen_two_2x_SSD_M.2_NVMe_drives.jpg

Możesz zamontować jeszcze jeden dysk SSD typu SATA III (2,5") lub NVMe (M.2 PCIe NVMe 3.0 x4). Konkretniej to obrabiając filmy z drona to cię nie ominie i raczej mówię o 2TB dysku.