timoov Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 [1] Laptop dla pracownika biurowego [2] Laptop z Windows 10 [3] 15,4"- 15,6” [4] Bez znaczenia - SSD kupię oddzielnie [5 a] 2500-3000 wliczając vat [5 b] Laptop osobisty do pracy w biurze w domu, może od święta pogram w coś reto (jakieś Heroesy) [5 c] Do końca roku [6] Jakość [7] 1920, Matowa, HDMI [8] Biuro 70% 30% dom, tylko Polska [9] niskie wymagania: League of Legends, DOTA2, Counter-Strike 1.6, The Sims 3, Minecraft [10] Programy - Ma branża ogranicza się do pisania maili, i obsługi pakietu OFFICE i przeglądania neta [11] 3 porty usb + (1 hdmi) obowiązkowo numeryczna + pełne strzałki na klawiaturze, laptopy ze strzałkami góra dół dzielącymi wspólny klawisz, oraz wszelkie klawiatury z pomniejszymi klawiszami odpadają, dla ułatwienia to czego nie zaakceptuję: [12] Brak preferencji [13] Nie mogę nic znaleźć [14] Brak [15] Brak Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Cytat obowiązkowo numeryczna + pełne strzałki na klawiaturze, laptopy ze strzałkami góra dół dzielącymi wspólny klawisz, oraz wszelkie klawiatury z pomniejszymi klawiszami odpadają Więc potrzebujemy jakiegoś Della 15 Latitude lub Thinkpada E/L/T Lenovo ThinkPad E15 Ryzen 3 4300U 8GB 256GB W10Pro - 3299zł Chyba że cię interesują poleasingowe / używane?? Thinkpad L580 Thinkpad L590 Latitude 5500 Latitude 5580 Cytuj
timoov Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Cześć, Dzięki że odpisałeś. Laptop jest dla szefa który nawet o podstawówkach nie chce słysześ :) wiec poleasingi odpadają Z tego co patrzyłem to latitude 5500 do 5511 mają mimo wszystko mniejsze klawisze owszem wystają do dołu ale to jakieś 2/3 do 3/4 nominalnego rozmiaru - jednak godne rozważenia w kwestii Thinkpada od lenovo. Najrozsądniejszy wybór, problem w tym że raczej go nie przekonam do to przycisków nad touchpadem - zdarza się mu pracować bez myszki Jak rozumiem żadnych asusów z takim układem już nie produkują? (nie mówię o laptopach z pentiumem czy innym celeronem :):) Pytam gdyż od prawie 3 lat samemu używam w firmie laptopa o takim rozkładzie. Bebechów jednak nie pamiętam a nie sprawdzę ich gdyż siedzę na homeoffice. Jak rozumiem sensu nie ma w kupowaniu 3 letniego leżaka magazynowego ze względu na parametry i żywotność baterii? Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Cytat Laptop jest dla szefa który nawet o podstawówkach nie chce słysześ Budżet mały, skok cen laptopów jest dostrzegalny, bardzo duży brak modeli dostępnych jeszcze 2 miesiące temu. Wszystko się wobec niego sprzysięgło ? Cytat problem w tym że raczej go nie przekonam do to przycisków nad touchpadem Tu chodzi o bezwzrokowe pisanie na klawiaturze, sam touchpad i tak wspiera gesty i stuknięcia. Tutaj przykład - link. Cytat Jak rozumiem żadnych asusów z takim układem już nie produkują? Taka nowa moda nastała i tak sobie projektują obecnie. Łatwiej już dokupić numpad do 14" laptopa bez klawiatury numeryczne w tym takie bezprzewodowe. Cytat Jak rozumiem sensu nie ma w kupowaniu 3 letniego leżaka magazynowego ze względu na parametry i żywotność baterii? Coś takiego nie istnieje, nic nie leży w magazynie dłużej niż pół roku, takie leżaki i nadwyżki magazynowe to bujda na resorach. Lenovo Legion 5-15 Ryzen 5/8GB/256GB/GTX1650 (82B500ADPB) [IPS 60Hz 300nits 100% sRGB] by mu się spodobał mimo braku systemu ale cenowo już nie koniecznie. Cytuj
timoov Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Ponownie Cześć i Ponownie dzięki za zaangażowanie 35 minut temu, FxJ napisał: Budżet mały, skok cen laptopów jest dostrzegalny, bardzo duży brak modeli dostępnych jeszcze 2 miesiące temu. Wszystko się wobec niego sprzysięgło Budżet jest wystarczający do zakupu laptopa do prowadzenia podstawowych prac biurowych. Nie widzę żadnych powodów by przepłacać za wydajność na ponad wystarczający poziom do komfortowej pracy. Z pewnymi wymaganiami się nie dyskutuje. Wyczuwam ironiczne podejście - całkiem niepotrzebne. 47 minut temu, FxJ napisał: Tu chodzi o bezwzrokowe pisanie na klawiaturze, sam touchpad i tak wspiera gesty i stuknięcia. Tutaj przykład Co nie zmienia faktu że nie ma przycisków w dolnej części co jest nieintuicyjne. mimo tak jak powiedziałem do rozważenia Cytat Taka nowa moda nastała i tak sobie projektują obecnie. Tak żem myslał Cytat Łatwiej już dokupić numpad do 14" laptopa bez klawiatury numeryczne w tym takie bezprzewodowe. Znasz kogoś kto pracuje na co dzień z takim doczepianym ustrojstwem? Ja znam 2 osoby które próbowały... bez powodzenia. PS Tak samo łatwo można kupić całą klawiaturę... i monitor, Tylko nie to mam w wymaganiach. Cytat Coś takiego nie istnieje, nic nie leży w magazynie dłużej niż pół roku, takie leżaki i nadwyżki magazynowe to bujda na resorach. Nie dalej niż miesiąc temu podczas poprzedniego researchu widziałem na allegro właśnie jednego "nowego" asusa który w tej wersji miał premierę jakoś w 2018 roku (z tego roku była recenzja). Chodziło o jakiś mniejszy sklep. Wrócę z home office znajdę i wyślę. Cytat Lenovo Legion 5-15 Ryzen 5/8GB/256GB/GTX1650 (82B500ADPB) [IPS 60Hz 300nits 100% sRGB] by mu się spodobał mimo braku systemu ale cenowo już nie koniecznie. Właśnie pisze z jego odpowiednika w wersji 17 cali ( z lepszymi bebechami) Wszystko spoko po za wagą cegły xD Mam już wszystkie informacje, jeszcze raz dzięki za poświęcenie mi czasu. Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Cytat Wyczuwam ironiczne podejście - całkiem niepotrzebne. Żadna ironia, złotówka się mocno osłabiła względem dolara i z tego względu mamy zwyżkę cenową, producenci i dystrybutorzy rozliczają się wyłącznie w dolarach. Cytat Co nie zmienia faktu że nie ma przycisków w dolnej części co jest nieintuicyjne W Latitude są dwa rzędy przycisków, tak samo w Elitebookach ale tu strzałki już są małe. Cytat Znasz kogoś kto pracuje na co dzień z takim doczepianym ustrojstwem? Jedną księgową. Cytat widziałem na allegro właśnie jednego "nowego" asusa który w tej wersji miał premierę jakoś w 2018 roku Opinie na temat sklepów i sprzedawców - znajdź sprzedawcę Cytuj
timoov Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Cytat Żadna ironia, złotówka się mocno osłabiła względem dolara i z tego względu mamy zwyżkę cenową, producenci i dystrybutorzy rozliczają się wyłącznie w dolarach. Jednak lekką uszczypliwość wyczuwam, wpływ złotówki jest nam znany stąd budżet jest do 3000 pln a nie 2500 Cytat W Latitude są dwa rzędy przycisków, tak samo w Elitebookach ale tu strzałki już są małe. mówię o touchpadzie Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Cytat Jednak lekką uszczypliwość wyczuwam Tak tragiczne wygląda obecnie sytuacja z dostępnością i cenami że pozostaje się śmiać albo płakać. Więc niczym się nie przejmuj. Cytat mówię o touchpadzie [Latitude 5511] Ja też, zestaw dwóch rządów przycisków dla touchpada i trackpointa. Bez wyreparowanych jest tylko zapadkowa albo klikowa w dolnej części touchpada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi