Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, potrzebuję złożyć komputer go gier za około 1500zł. Bez dysku SSD, bo dysk już mam.

Nie wymagam, by gry chodziły na najwyższych detalach.

Doradzicie jakie części kupić?

Edytowane przez Martin
Opublikowano

nówka/używka?

Bo z nówek to kompletnie nic się nie da złożyć pod gry. Możesz ewentualnie pokusić się o ryzena na zintegrowanej karcie. Później możesz dokupić rx570 za około 400 zł, oczywiście używka. W większości gier powinieneś spokojnie pograć komfortowo w 1080p. Do tego, w tym zestawie masz fajną płytę, która pozwoli ci wsadzić o wiele lepsze i mocniejsze procki https://www.x-kom.pl/lista/h7wsqemmc

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, qonsta napisał:

nówka/używka?

Bo z nówek to kompletnie nic się nie da złożyć pod gry. Możesz ewentualnie pokusić się o ryzena na zintegrowanej karcie. Później możesz dokupić rx570 za około 400 zł, oczywiście używka. W większości gier powinieneś spokojnie pograć komfortowo w 1080p. Do tego, w tym zestawie masz fajną płytę, która pozwoli ci wsadzić o wiele lepsze i mocniejsze procki https://www.x-kom.pl/lista/h7wsqemmc

@FxJ co o tym sądzisz? @qonsta dodałeś tam dysk SSD( bo dysk już mam z mojego laptopa SSD), mi dysk nie jest potrzebny, może jakiś inny komponent lepszy dobrać?

Zapomniałem dodać, komputer z nowych części.

Edytowane przez Martin
Opublikowano

Na integrze pograsz w 720p na najniższych ustawieniach raptem. Nie ominie cię dokupienie grafiki ale kupujesz procesor 4 rdzeniowy w cenie 6 rdzeniowego (bez grafiki zintegrowanej).

MSI B450 GAMING PLUS MAX - bym kupił jeśli chcesz rozbudowywać ten komputer oraz obudowę dałbym droższą i znacznie bardziej przemyślaną i większą.