Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka! Ostatnio znalazłam dużo zestawów komputerowych jednak wszystko mi się plącze i sama nie wiem co jest najlepsze dlatego postanawiam przedstawić wam 3 zestawy które mnie zainteresowały (śmiało podawajcie swoje przykłady) . Budżet to 9k i raczej nie więcej. Zależy mi na długiej żywotności PC to znaczy że za 3-4 lata wciąż większość gier by śmigała na wysokich ustawieniach. Następne pytanie - lepiej poczekać z 3 mies i może ceny spadną (jeśli wirus by się uspokoił chociaż patrząc na obecną sytuacje śmiem w to wątpić” czy kupować szybciej ? Szczerze zawsze byłam osobą która wolała dłużej poczekać i mieć coś lepszego  Jeśli chodzi o przeznaczenie komputera to może wydawać się śmieszne patrząc na kwotę ale tak jak mówiłam zależy mi by długo był tym „lepszym” PC. Montuje filmy i gram np. W Overwatch, simsy, DBD tak więc nie są to chyba gry nie wiadomo jak wymagające...Chyba.

Tutaj są zestawy i bardzo mnie zastanawia jak bardzo gorszy od reszty jest zestaw za 8,6k ? Nie skupiacie się na tym że w jednym z zestawów jest już system operacyjny bo i tak do każdego trzeba go doda.

ps: gdzie polecacie kupować komponenty ?

Opublikowano
Cytat

lepiej poczekać z 3 mies i może ceny spadną

Póki nie ma szczepionki to można tak czekać 6 albo i 12 miesięcy.

Cytat

czy kupować szybciej ?

A co się stanie z kursem dolara do złotówki? Teraz nikt nie ma pewności - dziś wybory w USA.

Cytat

Jeśli chodzi o przeznaczenie komputera to może wydawać się śmieszne patrząc na kwotę ale tak jak mówiłam zależy mi by długo był tym „lepszym” PC. Montuje filmy i gram np. W Overwatch, simsy, DBD tak więc nie są to chyba gry nie wiadomo jak wymagające...Chyba.

Rozumiem że komputer do pracy przy montażu filmów? Jeśli tak to żaden z zestawów nie pasuje - to dla graczy.

Do tych gier wystarczy grafika za 1200zł chyba że grasz w 4K?

Opisz dokładnie co chcesz uzyskać jeśli chodzi o pracę.

Ryzen 9 5900X

Ryzen 7 5800X

Ryzen 9 3900X (2099zł) - obecna generacja, do wyrwania na wyprzedażach po wejściu nowych do sklepów.

To są w zasadzie procesory które lepiej się sprawdzą do pracy, syntetyczne testy są bardzo obiecujące.