Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Laptop na samym zasilaczu - Latidute E6420 krótka praca na baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pytanie ponieważ moja bateria coraz krócej działa(ok 1h), i moje pytanie jest takie, czy mogę podłączyć laptopa(Latidute E6420)na samym zasilaczu z wyciągniętą baterią a samą baterie magazynować naładowaną? Zależy mi na tym żeby beteire wykorzystywać tylko w podróży a gdy laptop bedzie stacjonarny to nie uzywac bateri. Licze na odpowiedz

Opublikowano
Cytat

moje pytanie jest takie, czy mogę podłączyć laptopa(Latidute E6420)na samym zasilaczu z wyciągniętą baterią a samą baterie magazynować naładowaną?

Wszystko możesz, czy ma to jakikolwiek sens i uzasadnienie? Dla mnie osobiście żadnego.

Latidute E6420 to 2011 r. czyli bateria może mieć już 9 lat jeśli od nowości nie była zmieniana, chyba swoje wypracowała? Nie prościej wymienić baterie na nową np. zamiennik od Green Cell? Ewentualnie kupić inny laptop 3 letni który będzie trzymał jeszcze kilka godzin z fabryczną.

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop na samym zasilaczu - Latidute E6420 krótka praca na baterii