laptopaszukam Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 Kupiłem ostatnio Lenovo Legion Y540-15 i5-9300HF/16GB/256 GTX1650 i niestety od pierwszego użycia zauważyłem, że laptop wymaga częstego ładowania, ponieważ naładowana w pełni bateria rozładowuje się po ok 2.5h. Czy to normalne dla tego modelu? Cytuj
qonsta Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 Słowo klucz tkwi w i5-9300HF , czy też w specyfikacji laptopa - nie masz zintegrowanej karty graficznej, a jedynie GTX1650, który potrzebuje sporo energii, więc czas pracy na baterii będzie słaby. To nie jest laptop, który swoje 100% będzie miał na baterii, w sumie jak każdy laptop gamingowy. Nic z tym nie zrobisz. Cytuj
laptopaszukam Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, qonsta napisał: Słowo klucz tkwi w i5-9300HF , czy też w specyfikacji laptopa - nie masz zintegrowanej karty graficznej, a jedynie GTX1650, który potrzebuje sporo energii, więc czas pracy na baterii będzie słaby. To nie jest laptop, który swoje 100% będzie miał na baterii, w sumie jak każdy laptop gamingowy. Nic z tym nie zrobisz. A to ciekawe co piszesz. Kontaktowalem sie z x-kom i dostałem taką odpowiedź "Zgodnie z opisem na stronie producenta laptop powinien pracować na baterii do 5 godzin. Jest to jednak maksymalny czas, który może ulec zmianie w zalezności od tego jak bardzo wymagające czynności są wykonywane. Uprzejmie informujemy, iż istnieje możliwość zwrotu lub wymiany towaru w terminie do 15 dni od daty wydania rzeczy. " Miałem już odsyłać laptop, aby mi wymienili na nowy, ale po twojej wypowiedzi zastanawiam się czy jest sens Edytowane 22 Października 2020 przez laptopaszukam Cytuj
qonsta Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 22 godziny temu, laptopaszukam napisał: A to ciekawe co piszesz. Kontaktowalem sie z x-kom i dostałem taką odpowiedź "Zgodnie z opisem na stronie producenta laptop powinien pracować na baterii do 5 godzin. Jest to jednak maksymalny czas, który może ulec zmianie w zalezności od tego jak bardzo wymagające czynności są wykonywane. Uprzejmie informujemy, iż istnieje możliwość zwrotu lub wymiany towaru w terminie do 15 dni od daty wydania rzeczy. " Miałem już odsyłać laptop, aby mi wymienili na nowy, ale po twojej wypowiedzi zastanawiam się czy jest sens Kolejne słowo klucz "POWINIEN". Producent podając zazwyczaj taki czas, podaje go w trybie oszczędzania baterii gdzie na laptopie prawie w ogóle nic nie jest wykonywane. Plus pewnie podali czas dla zintegrowanej karty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi