Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam słuchawki nauszne z mikrofonem, jakieś stare media-tech mt 365.
Podłączam czasami do laptopa przez jacka (laptop ma 1 wejście), ale jest problem że tak jakby nie działał mikrofon. Test mic online pokazuje, że mikrofon działa, ale jest ich kilka. Działa za to ten wbudowany. Laptop stoi w pomieszczeniu obok, pociągnięte mam kable przez ścianę.

Druga sprawa jest taka, że posiadam stare głośniki Creative Inspire T7700 (7.1), które mam podłączone pod laptop (obecnie 5, bo więcej nie potrzebuje), no i tylko jeden kabel mogę podłączyć z tychże głośników do laptopa (są 3 kabelki, 2 są nieużywane, bo nie posiadam karty zewnętrznej). 

Mam nadzieję, że nie zamotałem tego wszystkiego za bardzo.

A główne pytanie jest takie: Chciałem zacząć streamować, ale nie wiem jak się do tego zabrać.
Mam słuchawki z mikrofonem, ale one tak jakby nie działają, albo nie wiem jak to wszystko podpiąć.

Z jednej strony zastanawiam się czy kupno jakiejś karty dżwiękowej USB rozwiązałoby problem czy tylko kupno samego mikrofonu? 

Pokrętło od tych głośników ma 2 wejścia - słuchawki i mikrofon, ale nie wiem jak to podłączyć równolegle z tamtymi 3 kabelkami, które mogę wpiąć jackiem do laptopa. (mogę wpiąć 1)
Podpinałem dwa jacki ze słuchawek do pokrętła, ale wtedy nie ma żadnego dżwięku.

Poniżej dokładna specyfikacja zestawu Creative Inspire T7700:
https://www.newegg.com/creative-t7700/p/N82E16836116140