Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, 

zastanawiam się od dłuższego czasu nad laptopem na studia jednakże teraz mam już konkretne propozycje z pośród, których mam nadzieję, że pomożecie mi coś wybrać. 

Rozważam Thinkpda E14 (Ryzen 3 4300u) za 2000 złotych, Thinkpada X390(i7 8th) za 2300 złotych, Thinkpada T480s (i5 8th) za 2500 złotych i Acera Swift (Ryzen 5 4500u) za 2700 złotych. 

Laptop jak to na studiach będzie służył głównie do pracy biurowej, ewentualnie jakaś gierka pokroju ETS2 czy Civilization V. 

Dodam, że wstępnie za 3 lata chciałbym wymienić laptopa, żeby aktualny zakup jeszcze był coś warto. 
Która z tych opcji byłaby najbardziej optymalna? Może macie jakieś swoje propozycje? 

Z góry dziękuje za pomoc. 

Opublikowano

ets2 pomimo tego, że jest starą grą, to jednak jest dość wymagająca. Polecałbym iść w stronę ryzena 4500u, bo on w swojej cenie oferuje bardzo dobrą wydajność. Najlepiej wypada dell, który ma dobrą matrycę IPS ( inna nazwa, ale to to samo :D) Acer ma strasznie słabego ipsa z słabym pokryciem.

Bez problemu te 3 lata wytrzyma i będziesz zadowolony. Dell Inspiron 5505 R5-4500U/8GB/256/Win10 (Inspiron0962V2)