Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Facet, 32 lata
[2] Bez systemu
[3] Koniecznie 17,3'', najlepiej 144 hz, w ostateczności przełknę 120, waga i gabaryty nieistotne
[4] SSD / M.2 - 1TB+?
[5 a] Max. 6500 zł, tylko nowy sprzęt

[5 b] Drugi laptop w domu, stacjonarka sprzedana z uwagi na powiększającą się rodzinkę. Laptop nie opuści mieszkania, używany będzie zazwyczaj na zasilaczu

[5 c] Październik
[6] Wydajność podzespołów, bateria nieistotna
[7] Stawiam jeszcze na 1080p, jak pociągnie 1440 to spoko. Laptop będzie czasami podłączany do monitora iiyama g‑master gb2560hsu
[8] PL, biurko
[9] Gry - głównie rpg, akcji - średnie / wysokie (ostatnio ogrywam Horizon Zero Dawn, TW: Warhammer 2, no gdyby mi poleciał Cyberpunk nawet na niskich to byłoby elegancko)

[10] Laptop do zabawy, bez żadnych wymagających programów

[11] Wolałbym lapka na ryzenie, 16gb ram minimum (te pod-intelowskie 2666mhz to jest jakiś dramat), z w miarę rozsądnym chłodzeniem, gpu - skłaniałbym się ku rtx, nie wiem jaką mają wydajność wersje w laptopach
[12] Lenovo, Dell, lubię MSI ale nie mam parcia na konkretną firmę czy model
[13] Nie miałem czasu szukać, choć przeglądałem tematy na forum, szczególnie te odnośnie sprzętu za 6k
Wpadło mi w oko coś takiego ale chyba nieosiągalne obecnie - Hyperbook Pulsar Z17
[14] -

[15] -

Edytowane przez Yarecki
Opublikowano
Cytat

Wpadło mi w oko coś takiego ale chyba nieosiągalne obecnie - Hyperbook Pulsar Z17

https://www.notebookcheck.net/Schenker-XMG-Core-15-Tongfang-GK5CP6V-Laptop-Review-Budget-Gamer.453657.0.html

HYPERBOOK SL704 I7-10875H RTX 2060 (Clevo PB71DDS-G)

Bardziej się opłaca ten kadłubek nawet w podstawowej konfiguracji, a co do i7-10875H obsługuje RAM-y do 2933MHz.

Lenovo Legion 5i-17 i7-10750H/16GB/512 RTX2060 144Hz 81Y8004LPB (IPS 300nits Anti-glare, 144Hz, 72% NTSC)

https://psref.lenovo.com/Detail/Legion/Lenovo_Legion_5_17IMH05H?M=81Y8004LPB

5799zł + ewentualnie z PC przełożyć dysk SSD jeszcze.

Cytat

nie wiem jaką mają wydajność wersje w laptopach

Troszkę mniejszą, niższe zegary.