lapeknalata Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Cześć, Chce kupić tacie telewizor do pokoju. Parametry które będzie miał/powinien mieć -43 cale ew może 49 (ale nie wiem czy się zmieści) -będzie wisiał na ścianie pod kątem -odległość od łóżka 4-5 m -będzie wisiał tyłem do okna (róg jest zaraz koło okna) -osoba starsza słaby wzrok -koniecznie android, będą używane aplikacje Youtube ipla, tvpVod i inne -telewizor do oglądania cyfrowego Polsatu i aplikacji jak wyżej -dobrze żeby miał sprawną obsługę głosem Na razie myślałem o takich 3 philips-43pus7805-smart-tv-ambilight-philips philips-43pus7334-12 sony-kd43x7055-tv-led-4k-smart Któryś z tych, czy może inny dzięki za pomoc Cytuj
Kruk34 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Do 2k- zdecydowanie najlepszy wybór, przy tych zastosowaniach nie warto przepłacać; Philips 43PUS7354 Cytuj
lapeknalata Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 czym ten model różni się od tego PHILIPS LED 43PUS8535/12, niektóre osoby mi go proponują Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Cytat ale nie wiem czy się zmieści To najpierw zmierz jeśli ma meblościankę. Osobiście radzę tylko i wyłącznie wieszać na wysięgniku a pod spodem dać sobie komodę zwykłą lib z wnęką. Cytat -będzie wisiał na ścianie pod kątem Staraj się jednak umieścić na wprost do miejsca w który, będzie siedział widz. Cytat -odległość od łóżka 4-5 m 5m to już 55"-58" tak naprawdę pasuje Cytat -koniecznie android, będą używane aplikacje Youtube ipla, tvpVod i inne YT jest na każdym, Ipla jest też na Samsungach, Netflix jest na każdym, w ogóle wszystkie streamer jak Amazon Prime też masz na niemal każdym. Cytat philips-43pus7805-smart-tv-ambilight-philips philips-43pus7334-12 W ogóle to wiesz że te Philipsy maja IPS a nie VA czy MVA? https://www.displayspecifications.com/en/comparison/6432ba696 - porównanie Philips 50PUS8804 - VA Philips 55PUS8804 - IPS TO jak kupować to tego z VA dla lepszej czerni, i tak matryca jest mocno lustrzana. Cytuj
lapeknalata Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Cytat Staraj się jednak umieścić na wprost do miejsca w który, będzie siedział widz. Nie ma niestety szans, pytanie czy są mocowania do ściany które mogę odchylić na bok Telewizor będzie wisiał tak, rozkład pokoju https://imgur.com/a/Wm6HhqX 1 godzinę temu, FxJ napisał: 5m to już 55"-58" tak naprawdę pasuje Realnie to pewno będzie 2-3 m 1 godzinę temu, FxJ napisał: W ogóle to wiesz że te Philipsy maja IPS a nie VA czy MVA? Na co ma to wpływ 1 godzinę temu, FxJ napisał: YT jest na każdym, Ipla jest też na Samsungach, Netflix jest na każdym, w ogóle wszystkie streamer jak Amazon Prime też masz na niemal każdym. To akurat warunek rodziciela ? Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Cytat pytanie czy są mocowania do ściany które mogę odchylić na bok AX Solid Black RedEagle ELUCH3070 - 130zł Nie wiem jak to dokładnie wygląda ale najlepszym miejscem jest to gdzie są drzwi, po przeciwnej stronie do łóżka. Cytat Na co ma to wpływ IPS-y mają słabą czerń ale bardziej żywe kolory za to VA ciemniejszą czerń ale sama strata na barwie jest znikoma. https://geex.x-kom.pl/wiadomosci/matryca-va-czy-ips-ktora-lepsza-w-telewizorze/ Cytat To akurat warunek rodziciela Ja rodzicom kupowałem Samsunga z pilotem nowym tym kilku przyciskowym i sobie chwalą, w dwa lata to już setki razy spadł ale tylko ucierpiały panele bo ok 85% to aluminium. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi