Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szukam laptopa. Ankieta:

1. mężczyzna, 23 lata

2. musi być z systemem

3. do 14", im lżejszy tym lepszy (ale nie będę się kłócił o każde 100 gram) - poszukuje coś mobilnego, co prawie codziennie zawsze mogę ze sobą zabrać bez noszenia wielkiej krowy (odpadają jakieś ogromne obudowy gamingowe)

4. SSD musowo

5. a) 5000-5500zł (górny, nieprzekraczalny limit to 6000zł, aczkolwiek wolałbym coś nieco tańszego)
5. b) kilka lat, mam PC do grania, laptop jako urządzenie dodatkowe
5. c) raczej w przeciągu tygodnia/dwóch (na pewno we wrześniu)

6. chciałbym aby pracował możliwie długo na baterii (4h to minimum), wolałbym coś lepiej wykonanego z minimalnie gorszymi parametrami. Fajnie jakby był dość smukły i bez jakiś czerwonych podświetleń itp. Wygodna do pisania klawiatura to też maga plus. Nie chciałbym aby laptop był głośny i zbyt gruby, nie zależy mi na milionie złączy

7. od czasu do czasu (wiosna/lato) chciałbym móc wyjść z nim do ogrodu tak więc chyba matryca matowa?

8. dom/biuro, sporadycznie w trasie/łóżku

9. totalnie nieistotne są dla mnie gry, mam PC na którym mogę grać we wszystkie interesujące mnie tytuły

10. praca biurowa (dość duże excele) / programowanie (obecnie amatorskie, w przyszłości raczej coś poważniejszego)

PS. Sprzęt koniecznie nowy

Jako, że totalnie nie zależy mi na graniu i słyszałem wiele przychylnych opinii pomyślałem, żeby iść w strone MacBooków. Albo najnowszy Air z i5 i 16gb RAMu albo podstawowy PRO (teraz na promocji da radę spiąć to finansowo, dodatkowo za pare tygodni dokupić zewnętrzne dyski SSD i tyle). Pytanie tylko czy sprzęty te jakkolwiek poradzą sobie z programowaniem? (Air problem z chłodzeniem / PRO z 8gb ramu..). Może lepiej iść w jakiejś porządne sprzęty z Windowsem?

Opublikowano

Odnośnie Macbooka- pytanie czy masz iPhone?

Sprzętem na windowsie stworzonym pod Twoje zastosowania jest Asus ZenBook 14";

8rdzeniowy procesor, 16GB szybkiego RAMu, wielki 1TBowy dysk SSD, przyjemnym dodatkiem będzie karta graficzna- MX350, świetna ogólna jakość wykonania, Touch ID, matowa matryca, która ma bardzo dobre odwzorowanie kolorów(generalnie fajnie się patrzy), niska waga- 1.18kg, w zestawie system w wersji PRO;

ASUS ZenBook 14 UM433IQ R7-4700U/16GB/1TB/W10P MX350 (UM433IQ-A5023R)

Opublikowano
1 godzinę temu, Kruk35 napisał:

Tak bez większych ustępliwości- 10h, ale jeśli nie pracujesz na zewnątrz (jasność ekranu) to myślę, że wyciągniesz 12h/13h.

a jakaś opinia o tych MacBookach co pisałem? tj.

2020 Air i5 16gb

2020 Pro podstawa