Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam laptopa, który będzie mógł zastąpić komputer stacjonarny, lecz pozostanie również w miarę mobilny [13-14 cali].

Laptop będzie musiał wytrzymać mnóstwo otwartych naraz plików pdf, word, filmików z yt i kart z przeglądarki. Sprzęt będzie również wykorzystywany do filmów oraz gier[ jeśli pojdzie na nim wiedzmin 3 i cyberpunk na średnich byłoby świetnie]. Z racji tego, że chciałbym zabierać laptop ze sobą na uczelnie to dobrze by było, aby wytrzymywał długo na baterii.

Wydaję się, że ASUS ROG Zephyrus G14 R5 4600HS/16GB/512 120Hz byłby dobrym wyborem[nie wiem tylko ile wytrzymuje na baterii i czy nie bedzie problemu z tymi wszystkimi kartami, pdfami, wordami itp].

Chciałbym, żeby sprzęt posłużył mi wiele lat, lecz nie wiem, czy wymagane przeze mnie połącz użytku domowego i mobilności na to pozwoli. Czy ww Asus jest dobrym wyborem? Czy znajde jakiś lepszą propozycje 13-14, która spełni moje oczekiwania? Czy może będe musiał szukać w 15,6 calach?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano (edytowane)

Znalazłeś sprzęt stworzony do Twoich zastosowań; w kwestii baterii to w tym trybie-  PDFy, Word, YT to wszystko pewnie w tle- minimum 6h, jeśli zmniejszysz odpowiednio jasność to spokojnie 7/8h. Wydajności nie zabraknie na pewno. W wypisanych grach- na średnich- na spokojnie, myślę, że przy zasilaczu- nie zawiedziesz się przy fpsach na wysokich;

Bez systemu

ASUS ROG Zephyrus G14 R5 4600HS/16GB/512 120Hz

Edytowane przez Kruk35
Opublikowano

Model Asus G14 to obecnie najwydajniejsza jednostka jeśli chodzi o 14 calowe laptopy. Ma parametry, które spokojnie wystarczą na odpalenie Wieśka czy nowszych tytułów. Bateria jak już wcześniej powiedział @Kruk35 - 6-8h w zależności od użytkowania. 16gb ram i wielozadaniowy procesor R5 pozwolą Ci na płynne odpalanie wielu programów czy wielu kart w przeglądarce. Podrzucam jeszcze link jak g14 w konfiguracji podrzuconej przez Ciebie sprawuje się w grach.