AniaK Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 [1] Kobieta, studentka, 22 lata [2] W10 [3] 14'' max, szukam czegoś mniejszego, poręcznego, waga nie jest aż tak istotna [5a] kwota około 1500, 2000 max, raczej nowy, trochę obawiam się zakupu używki, nigdy nie kupowałam\nie znam się [5b] najlepiej kilka lat, nie chcę żeby po roku się zacinał, [5c] jak najszybciej [6] wykonanie nie jest tak istotne, raczej wg kolejności bateria>wydajność>wykonanie; zamierzam głównie robić notatki, czytać pdf, czasem jakaś muzyka/youtub, raczej nic obciążającego [8] laptop/tablet + klawiatura? - na studia. Dokładnie nie wiem jakie urządzenie będzie idealne, zależy mi na możliwości pisania rysikiem (ręczne notatki, rysownie wykresów schematów), przy jednocześnie w miarę komfortowym korzystaniu z klawiatury oraz jak wspominałam długim czasie pracy. Może ktoś poradzi co będzie najbardziej praktyczne? [9] nie będzie używany do gier [10] programy do notatek, edycja plików, power point, [11] dotykowy ekran, możliwość pisania rysikiem [12] do tej pory PC i Toshiba, nie mam szczególnych preferencji [13] Nie mam, niestety nie jestem w temacie Cytuj
aniuul Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Jeśli zależy Ci na nowym sprzęcie z dotykowym ekranem to trzeba dorzucić z 1k do budżetu. Ten ma dobre parametry, które są takim standardem. Wszystko będzie chodzić płynnie i nic się nie będzie zacinać. Jest to jeden z tańszych modeli.Laptop DELL Inspiron 14 (5482-7376) i5-8265U 8GB 256GB SSD UHD W10 Home 3199zł Cytuj
Kruk35 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Budżet nie pozwala spełnić wymagań. Najtańszym ale też dobrym rozwiązaniem będzie kupić edukacyjnego iPada i rysik. Poszukaj ciekawszych ofert to zmieścisz się w dwóch tysiącach. Potem dokup klawiaturę dla wygody, ale nie to papierowe smart keyboard tylko coś od Logitecha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi