Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ankieta uproszczona

[1] Nowy laptop do 5k (ew. lekko mogę przekroczyć ten próg jeśli laptop będzie tego wart)

[2] Laptop ma być z zainstalowanym systemem

[3] Rozmiar matrycy - minimum 15

[4] Waga laptopa nie ma dla mnie znaczenia. Do baterii też raczej nie przykładam uwagi.

[5] Zastosowanie laptopa: Programy 3D, CAD, Catia, Slicer (wszystkie używane sporadycznie - studia -, nie zawodowo) oraz gry

[6] Nie potrafię określić jak długo będę go używał. Mam drugiego laptopa jednak on jest już na wykończeniu. Zdecydowanie przekładam procesor i grafikę nad jakość wykonania.

[7] Wymagania względem gier - Najnowsza FIFA, Warzone, CS: Go, GTA V i może coś nowszego co będzie się pojawiać. Nie interesuje mnie Wiedźmin czy RDR2 bo to mam już ograne

[8] Wymagania specjalne: Fajnie jakby miał podświetlaną klawiaturę, jakiś większy dysk, nie za mało RAMu

[9] Teraz trochę ode mnie. Potrzebuję sprzętu który poradzi sobie ze sporadyczną pracą w programach 3D, CAD (tak, aby przy nakładaniu jakiejś warstwy nie trzeba było czekać na efekt przez kilkanaście minut. Całe życie pracowałem na Dellach i mam do nich sentyment, ale i jednocześnie nie potrafię ocenić jak pracują inne firmy. Raczej chciałbym ominąć Acera (kilka lat temu siostra kupiła jakiś model i nie była z niego zadowolona). No chyba, że teraz jest to firma produkująca dobry sprzęt. Szukałem czegoś na własną rękę i widzę, że sporo ludzi poleca Lenovo. Niemniej propozycje zostawię już Wam. 

Opublikowano

Bierz tego MSI- aktualnie w promocji;   i7 10gen,  16GB RAM na start, 512GB szybkiego SSD, wydajna karta graficzna- GTX 1660Ti, świetna 120Hzowa matryca, system w zestawie;

MSI GL65 i7-10750H/16GB/512/Win10X GTX1660Ti 120Hz (GL65 10SDR-057XPL)

jeśli jest nieco ponad budżetem to warto rozważyć NOWĄ serię Lenovo Legion, z procesorami Intela 10 generacji, np ten wariant;

Lenovo Legion 5-15 i7-10750H/16GB/480/Win10X GTX1650Ti (82AU00ATPB)

jak się da- warto dopłacić ze względu na wydajniejszą kartę graficzną, 120Hz, no i nieznacznie większy dysk

Opublikowano

Bardzo dobry stosunek ceny do parametrów/wydajności, świetna jakość wykonania

Dnia 26.08.2020 o 19:33, kakii18 napisał:

nie znam jej

Jesli nie interesowales sie nigdy gamingiem to nic dziwnego.

Opublikowano

Bardzo wydajnym lapkiem jest ten rog strix. Układ chłodzenia dobrze trzyma temperatury nawet mając rtx2060 pod maską. Wydajny procesor, 16gb ram i pojemny dysk ssd. Matryca IPS 120Hz z bardzo dobrym odwzorowaniem kolorów. Oczywiście jest możliwość rozszerzenia ram'u czy dorzucenia dodatkowego dysku w przyszłości. Za 1zł możesz też do niego przedłużyć gwarę o kolejny rok. Zerknij może Cię zainteresuje.
ASUS ROG Strix G G531 i5-9300H 16GB RAM 512GB RTX2060 Win10 (G531GV-AL132T) - 5499zł