Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Dostałem polecenie wypełnienia ankiety i stworzenia nowego tematu w tym dziale. Podobno, z Waszą pomocą jestem w stanie podjąć najbardziej racjonalną decyzję odnośnie zakupu nowego urządzenia:

1. Laptop dla studenta psychologii, 20 lat.
2. Interesuje mnie oferta z systemem jak i bez.
3. Nie mam szczególnych preferencji w tym punkcie.
4. Dysk SSD, zależy mi na tym, aby urządzenie działało bardzo płynnie i szybko.
5. 3000 zł, urządzenie nowe. 
6. Z reguły zamierzam korzystać z laptopa przy sztucznym oświetleniu.
7. Nie
8. Dom oraz uczelnia
9. Średnie wymagania

Pozdrawiam,
Kamil.
Opublikowano

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie

To powiedz jakiej pojemności dysk SSD z jakimi kościami ;)

Rozumiem że chodzi ci o bardziej o modele biznesowe z dobrą klawiaturą i gwarancja trzyletnią typu "on-site", z procesorami U do dłuższej pracy na baterii?

ASUS P2530UJ-DM0128E i5-6200U/4GB/256SSD/Win7P+Win10P - samodzielna rozbudowa o RAM wyjdzie nawet taniej

ASUS P2530UJ-DM0128E-8 i5-6200U/8GB/256SSD/Win7P+Win10P

Te są z dyskami fabrycznie montowanymi, Asus niestety wypuszcza praktycznie wszystkie z systemami (pod firmy).

Acer V5-591G (15,6") seria Aspire V 15

Czy wyższa wydajność, więcej rdzeni i rozbudowa o dysk SSD na złączu M.2

Wydajność w grach na kartach graficznych w laptopach

Opublikowano

Jeśli chodzi o wydajność baterii, myślę że 4h to wystarczający czas w moim przypadku. Niekoniecznie urządzenie typowo biznesowe. Komfort pisania jak najbardziej wskazany, od czasu do czasu pogrywam w jakieś starsze tytuły gier więc fajnie, gdyby takowe obsługiwał.

Co do dysku, sam do końca nie wiem. Teoretycznie wystarczy 128GB, które rozbuduję dodatkowym dyskiem zewnętrznym, ale no...