ViVi Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Hej! Dostałem polecenie wypełnienia ankiety i stworzenia nowego tematu w tym dziale. Podobno, z Waszą pomocą jestem w stanie podjąć najbardziej racjonalną decyzję odnośnie zakupu nowego urządzenia: 1. Laptop dla studenta psychologii, 20 lat. 2. Interesuje mnie oferta z systemem jak i bez. 3. Nie mam szczególnych preferencji w tym punkcie. 4. Dysk SSD, zależy mi na tym, aby urządzenie działało bardzo płynnie i szybko. 5. 3000 zł, urządzenie nowe. 6. Z reguły zamierzam korzystać z laptopa przy sztucznym oświetleniu. 7. Nie 8. Dom oraz uczelnia 9. Średnie wymagania Pozdrawiam, Kamil. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie To powiedz jakiej pojemności dysk SSD z jakimi kościami ;) Rozumiem że chodzi ci o bardziej o modele biznesowe z dobrą klawiaturą i gwarancja trzyletnią typu "on-site", z procesorami U do dłuższej pracy na baterii? ASUS P2530UJ-DM0128E i5-6200U/4GB/256SSD/Win7P+Win10P - samodzielna rozbudowa o RAM wyjdzie nawet taniej ASUS P2530UJ-DM0128E-8 i5-6200U/8GB/256SSD/Win7P+Win10P Te są z dyskami fabrycznie montowanymi, Asus niestety wypuszcza praktycznie wszystkie z systemami (pod firmy). Acer V5-591G (15,6") seria Aspire V 15 Czy wyższa wydajność, więcej rdzeni i rozbudowa o dysk SSD na złączu M.2 Wydajność w grach na kartach graficznych w laptopach Cytuj
ViVi Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Jeśli chodzi o wydajność baterii, myślę że 4h to wystarczający czas w moim przypadku. Niekoniecznie urządzenie typowo biznesowe. Komfort pisania jak najbardziej wskazany, od czasu do czasu pogrywam w jakieś starsze tytuły gier więc fajnie, gdyby takowe obsługiwał. Co do dysku, sam do końca nie wiem. Teoretycznie wystarczy 128GB, które rozbuduję dodatkowym dyskiem zewnętrznym, ale no... Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Jeśli dany laptop nie ma slotu M.2 ani mSATA a nie chcesz się pozbywać nagrywarki montując "HDD Caddy" to zalecam od 240GB-256GB dysk. https://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-920M.138768.0.html Zobacz jak sobie radę daje 920M - klikaj na wynik i rozwijaj na czym wykonano dany pomiar. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi