Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki budżet? Jeśli chcesz coś z takimi podzespołami to według mnie Scar III od Asusa o wiele lepiej poradzi sobie z rtx2060. Układ chłodzenia jest w nim bardziej przemyślany niż  w tym Legionie + ma 2x więcej pamięci ram i dodatkowy dysk. Nie wiem jaki masz budżet, ale właśnie w tego bym celowała. Na dodatek biorąc sprzęt na ich stronie możesz przedłużyć gwarę o rok za 1zł.
ASUS ROG Strix SCAR III G531 i7-9750H 16GB RAM 256GB 1TB RTX2060 Win10 6599zł

Opublikowano
16 godzin temu, marcin.tutaj94@gmail.com napisał:

Budżet  to maks 6k . Wspomniany wcześniej legion kosztuje 5200. Zastanawiałem się jeszcze nad legionem y540(i7-9, rtx 2060, 120 hz i acer nitro 5 o podobnych parametrach. Co myślisz?.  Asus ROG fajny, ale  przekracza mój budżet.  

Do 6k możesz mieć strixa, ale na gtx1660ti która prawdę mówiąc dużo się od rtx2060 nie różni. Bardzo potrzebujesz sprzętu z rtx? Bo jeśli nie to tutaj masz fajną specyfikację z matrycą 144Hz z szerokimi kątami widzenia, 2x 8gb ram i win10 w zestawie. A jeśli nie jest Ci potrzebny system to 400zł zostanie w kieszeni.
ASUS ROG Strix G15 i7-10750H/16GB/512/W10 144Hz 5999zł

Opublikowano

Co do legiona to polecam już tego co wcześniej podrzuciłeś, legiona 5 jego odświeżoną wersję. Co do nitro to raczej odradzam, bo się grzeją i w tym budżecie możesz mieć lepszy sprzęt.