Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1]. Mężczyzna lat 26, będzie faktura vat.

[2]. Najlepiej jakby był już z windowsem 10

[3]. Od 14'

[4]. SSD

[5a]. Orientacyjnie 3500-4000 brutto. Raczej nowy, bez zestawów.

[5c]. W ciągu 1 miesiąca.

[6]. 65:35 wydajność/jakość wykonania

[7]. IPS

[8]. Dom biurko, czasem pewnie łózko ? , przeważnie w Polsce.

[9]. Najlepiej żeby dało się na nim w coś pograć, nie muszą to być produkcje AAA (SIMS4 dla żony i tyle)

[10]. Laptop będzie służył głównie do pracy biurowej + sporadycznego grania

[11]. Nie mam jakiś super specjalnych wymagań.

[12]. Do tej pory wszystko robiłem na stacjonarce, co do koloru lapka: czarny, srebrny, granatowy nawet może być 

[13].  https://www.x-kom.pl/p/538367-notebook-laptop-17-3-lenovo-legion-y540-17-i7-9750h-16gb-256-gtx1650.html

Głównie spodobał mi się ten powyżej tylko za windowsa dodatkowo inkasują 500zł, to normalne czy da się w tej cenie dostać już z systemem?

Z góry dziękuje ?

Opublikowano (edytowane)

Trochę mnie martwi tutaj brak dysku SSD który jednak przyspiesza pracę. Aktualnie na stacjonarnym mam go i nie wyobrazam sobie downgrade'u na HDD zwykły

A może możecie coś polecić z sieciówek rtvagd/mediaexpert itp abym mógł wziąć na raty 0%?

Edytowane przez Jasko123
Opublikowano (edytowane)

O faktycznie coś mnie zamroczyło...przepraszam!;p

A duża jest róznica w grafice między tymi modelami co wysłałem z euro.com? Bo ceny podobne a tam mają 16GB RAM i zastanawiam się czy nie wziąć u nich na raty 0%

Edytowane przez Jasko123
Edycja
Opublikowano

Jak 14 cali to bym pomyślał o serii Asus Zenbook. Świetne wykonanie z aluminium, chyba najdłuższy czas pracy na baterii w klasie ultrabooków no i znajdą się też konfigurację z grafiką, żeby w Simsy pograć. 

Opublikowano
Dnia 15.08.2020 o 14:23, kalpw napisał:

Jak 14 cali to bym pomyślał o serii Asus Zenbook. Świetne wykonanie z aluminium, chyba najdłuższy czas pracy na baterii w klasie ultrabooków no i znajdą się też konfigurację z grafiką, żeby w Simsy pograć. 

Popieram. Seria Zenbook będzie dobrym wyborem. Jakość wykonania i wydajność są na wysokim poziomie. Tutaj masz nowszą serię z niskonapięciowym i5, pojemnym dyskiem SSD, matrycą IPS i 8gb ram. Simsy też spokojnie na nim pójdą. Klawiatura numeryczna w touchpadzie na pewno się przyda przy pracy biurowej. 
ASUS ZenBook 14 UX425JA-BM064T i5-1035G1 8GB RAM 512GB Win10 3999zł