Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witajcie szukam laptopa

1.     Dla kobiety, 29 lat, osoba prywatna, na raty + raczej dodatkowa gwarancja

2.     Windows już zainstalowany

3.     Matryca najlepiej 15’

4.     Na dyskach się nie znam, napęd dvd raczej dokupie po czasie oddzielnie na usb

5.     a  Kwota laptopa najlepiej w graniach 4 tys, ale liczę się z tym ze około 6 tys tez mogę wydac, laptop nowy. Interesuje mnie sam bez zestawu

b.  będzie to mój jedyny laptop, uzywany będzie kilka godzin dziennie
c.  chce go kupić w ciągu 1 miesiąca

6. najważniejsza jest dla mnie wydajność. Laptop nie będzie podróżował , bateria tez nie najważniejsza.
7. Matryca matowa, tyle wiem, na parametrach innych się nie znam
8. Stolik, łóżko(sporadycznie)
10. Najbardziej mi zależy aby Adobe illustrator chodził płynnie nawet przy większym projekcie. Jeśli to udźwignie to i z resztą da rade. (Word , opera)
11. Podświetlana klawiatura, dużo pracuję w nocy. Matowa matryca, wifi, bluetooth .
12. Na ten moment mam lenovo idea pad 330 8gb

Edytowane przez katarzyna0609
Opublikowano

Moim zdaniem do Twoich zastosowań 32GB się sprawdzi. Model, który wysłałeś ma też słabszy procesor (dość znacznie). Karta graficzna w przesłanym modelu- RTX 2060- podbija koszt ale nie sprawdzi się w wypisanych programach- to raczej karta skierowana pod gaming. Układ chłodzenia również jest lepiej skonstruowany w MSI. Dla 1TB dysku nie warto rezygnować z zalet MSI w którym w razie potrzeby możesz zainstalować dodatkowy dysk SATA.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kruk35 napisał:

Moim zdaniem do Twoich zastosowań 32GB się sprawdzi. Model, który wysłałeś ma też słabszy procesor (dość znacznie). Karta graficzna w przesłanym modelu- RTX 2060- podbija koszt ale nie sprawdzi się w wypisanych programach- to raczej karta skierowana pod gaming. Układ chłodzenia również jest lepiej skonstruowany w MSI. Dla 1TB dysku nie warto rezygnować z zalet MSI w którym w razie potrzeby możesz zainstalować dodatkowy dysk SATA.

a ten https://allegro.pl/oferta/msi-gl65-15-6-120hz-i7-32gb-ssd1024gb-nvme-gtx1650-9252951525?? lub ten https://allegro.pl/oferta/msi-gl65-15-6-120hz-i7-32gb-ssd128gb-1tb-gtx1650-9252879446?fromVariant=9252870403 wydaje mi się że to ten sam msi tylko dysk pojemniejszy? duzy dysk jest dla mnie napawde ważny

Edytowane przez katarzyna0609
Opublikowano

Ten z allegro ma strasznie słabą jak na te cenę kartę graficzną (GTX 1650 vs GTX 1660Ti) W proponowanym przeze mnie laptopie dysk ma pojemność 512GB (allegro- 1024GB). Nie warto rezygnować z wydajności karty graficznej- tym bardziej, że można w nim swobodnie dołożyć dysk (niezbędne elementy, poza dyskiem- w zestawie).

2 godziny temu, katarzyna0609 napisał:

duzy dysk jest dla mnie napawde ważny

512GB to dość spory dysk.

Opublikowano
6 minut temu, Kruk35 napisał:

Ten z allegro ma strasznie słabą jak na te cenę kartę graficzną (GTX 1650 vs GTX 1660Ti) W proponowanym przeze mnie laptopie dysk ma pojemność 512GB (allegro- 1024GB). Nie warto rezygnować z wydajności karty graficznej- tym bardziej, że można w nim swobodnie dołożyć dysk (niezbędne elementy, poza dyskiem- w zestawie).

512GB to dość spory dysk.

owszem ale ja plików graficznych samych mam na ten moment okolo 250 gb... i ciagle przybywa...

Opublikowano (edytowane)

No tak do 5500 jeśli nie musi mieć Windows sprawdź ten wariant Acera Nitro.

Jeśli Windows jest niezbędny zerknij na tego Legiona. Droższy 50zł (od tego który przesłałaś), a procesor ma zintegrowaną kartę graficzną- brak hałasu przy lżejszych zadaniach.

Edytowane przez Kruk35
Opublikowano
4 minuty temu, Kruk35 napisał:

No tak do 5500 jeśli nie musi mieć Windows sprawdź ten wariant Acera Nitro.

Jeśli Windows jest niezbędny zerknij na tego Legiona. Droższy 50zł (od tego który przesłałaś), a procesor ma zintegrowaną kartę graficzną- brak hałasu przy lżejszych zadaniach.

ten lenovo to chyba taki jak ten z allegro co znalazłam, chyba na niego jednak sie skusze, a win musi być

Opublikowano
2 minuty temu, katarzyna0609 napisał:

ten lenovo to chyba taki jak ten z allegro co znalazłam

nie jest taki sam. Ten mój ma zintegrowaną kartę graficzną- przy przeglądarce, MS OFFICE nie będzie buczał.

Opublikowano
Przed chwilą, Kruk35 napisał:

nie jest taki sam. Ten mój ma zintegrowaną kartę graficzną- przy przeglądarce, MS OFFICE nie będzie buczał.

ja juz się gubie w tym wszystkim.. jesli chodzi tylko o buczenie/ halas to nie jest dla mnie to najistotniejsze