Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich uzytkowników, zacznę od ankiety poniżej.

1. Mężczyzna, 24
2.Laptop w zestawie z windows 10
3.15,6
4.Opcja dołożenia SSD
5. 3000 (+/- 200zł) generalnie wolałbym nowy laptop,chętnie poznam wasza opinie co do laptopów outletowych, można im ufać? Będzię to jedyny komp w domu, w stacjonarce poszedł dysk ( nie opłaca mi się już w niego inwestować)
6.Wydajnośc>bateria>jakość , aczkowliek fajnie by było gdyby wszystko bylo na podobnym poziomie.
7. 1920 FHD
8.Dom: biurko/łóżko, dwór okazyjnie, na tę chwilę jedynie Polska.
9.Nie jestem fanatykiem grania, ale chciałbym odpalic wiedźmina 3 na średnich :)
10.tylko do pracy biurowej, nic szczegolnie wymagającego
11.brak
12.brak
13.https://allegro.pl/laptop-lenovo-700-i5-8gb-1tb-gtx950-win10-300zl-i6541523472.html- zamyakm sie tutaj w 3000zł, jest Nvidia gtx 950, celuje w kolor biały ponoc ma lepsze głośniki JBL. Ważny jest dla mnie równiez odbiór osobisty na terenie Wroclawia.

Chętnie wysłucham waszych opinnii, napiszcie co uważacie o tym modelu, jesli macie coś ciekawszego w tej cenie - polecajcie.

Opublikowano
co do laptopów outletowych, można im ufać

Wszystko zależy czy jest to laptop powystawowy z marketu/sklepu, czy po po prostu pochodzi ze zwrotów w ustawowe 14 dni bo się nie spodobał czy dlatego że miał jakąś wadę.

Zapytaj o kod producenta "80RU00xxxx" to będzie można ustalić na temat tego wariantu więcej informacji.

https://www.notebookcheck.net/The-Witcher-3-Notebook-Benchmarks.143187.0.html

https://youtu.be/WAB4w_J_13A

A kiedy przymierzas się do dokonania zakupu? Bo powiem ci że jeśli chcesz Wiedźmina to proponował bym dozbierać do 960M na GDDR5 lub poczekać na GTX 1050 (Ti) Mobile

Opublikowano

A jaki miałeś wcześniej na PC system? Bo nawet OEM-a można przenieść tylko wymaga to aktywacji telefonicznej. Nawet jeśli Windows 7 jeszcze można zrobić darmową aktualizacje - sposobem.

To wtedy np. Lenovo Y700 15 i5-6300HQ/4GB/1000 GTX960M - 80NV00D0PB

80RU00GWPB to jeden z nowszych więc OK, mozesz też wysłać emaila do xkom z pytaniem czy są w stanie zaproponować lepszą ofertę.

Opublikowano

Niestety właśnie na system ze starego kompa nie mam co liczyć :) dlatego chciałbym nowy z gotowym systemem.
Rozglądam się jeszcze za używkami/outletami, bo co do 80RU00GWPB nie jestem przekonany co do jakości wykonania, ewentualnie może zrezygnuje z Wiedźmina i kupie coś tańszego,ale solidnego,bo z budżetem 3000 za dużo nie porzeźbię.

Opublikowano

Pochodzenie

Oferowany w ramach programu odnowy sprzętu HP Renew 

Klawiatura

Podświetlana w polskim układzie QWERTY - spolszczona stickerami

To nie są nowe laptopy tylko już po serwisowe bo wróciły do producenta, zresztą unikaj HP konsumenckich tylko modele biznesowe robią dobre reszta lubi się psuć.