Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Wiek, 21 lat, student drugiego roku. Komputer używany przez dorosłe osoby, raczej tylko przeze mnie.

2. 2500 tysiąca to jest max z Windowsem. Nie chcę korzystać z DreamSparka. Ta kwota to jest górna granica, nie jestem       zwolennikiem laptopów, ani nigdy nie byłem, laptopa potrzebuję na zajęcia, chociaż nie studiuję informatyki. Z drugiej strony nie chce czegoś za 1300 złotych. Chcę w miare konkretny model za te pieniądze. Skoro PC za 3k mi wystarczał i do gier i do codziennego użytku, to i laptop za 2500 też musi w moim odczuciu taki być.

3. Minimum 15,6.

4. Zalezy mi na pojemności raczej, więc talerzowy 1 TB. Czy coś otworzy mi się kilka chwil później, nie raczy mnie pojemnością o 1/4 mniejszą.

5. Jeśli chodzi o kwotę to pisałem wyżej, a dodatki? Mile byłby widziane, czesto przekonują klienta jako teoretyczna forma gratisów. Nie chce laptopa za 2500+ torba 100+ mysz 50. 2500 to maxymalna zamknięta kwota z dodatkami oraz windowsem.

6. I tak i nie, byłem wcześniej napalony na Asusa, który wyglądałem mnie oczarował. Mam słabość do imitacji szczotkowanego metalu.

7. Wiadomo, że matowa, ale jeśli ten aspekt ma decydować nad wyborem, to obojętne.

8. Głównie na biurku, w mieszkaniu oraz domu.

9. Gram w gry bardzo rzadko, ale jeśli mam czas to potrafię odpalić grę, różnego rodzaju, ostatnio Wiedźmina 1 na przykład przeszedłem jeszcze raz z racji wolnego czasu. Także, fanie by było, żeby jednak coś tam potrafił uciągnąć. 

10. Proste programy typu C++ lub symulujące obwody elektryczne. Rzadko AutoCad.

11. -

12. HP odpada.

13. ASUS R540LJ i5 8GB 1TB GF920

Opublikowano

czesto przekonują klienta jako teoretyczna forma gratisów

I to jest właśnie pytanie to czy wie o co chodzi z tymi dodatkami czy jednak szyka tylko dobrej promocji i trzeba dogłębnie tłumaczyć żeby nie szukać promocji a własnie najlepszego modelu w na który nie ma promocji ;)

Czemu nie chcesz darmowego systemu? Aktualnie nie trzeba go kasować po zakończeniu studiów.

Mam słabość do imitacji szczotkowanego metalu.

R540LJ tak to tylko plastik teksturowany

Z alternatywy bezpośredniej dla tego modelu

Acer E5-575 i5-6267U/8GB/500/Win10 Iris + zmiana na dysk SSD (opcje)

Jeśli chodzi o aluminiowe wykonanie z grafika dedykowaną to dopiero od R558UQ i to też nie cała obudowa.

Opublikowano

Laptopy jak samochody itp. sprzęt dzieli się na segmenty lub serie, jeśli ktoś liczy na ładnie wyglądający lub bardzo lekki sprzęt to sie przeliczy jeśli chodzi o konstrukcje i jaj trwałość czy jakość. Jeśli oczekujesz działania bezawaryjnego ponad wszystko tylko tylko serie biznesowe.

ASUS P2530UJ-XO0126E i5-6200U/4GB/500/Win7P+Win10P + dokupienie 1x4GB RAM taniej niż w zestawach ok 50zł

Z fabryczną gwarancją 3 letnią typu on site, też szybkie HDD bo 7200 RPM i dobra klawiatura.