pgurdke Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 [1] Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić?Budżet 9000 - 11000 na firmę. Moge dolozyc jak bedzie to warte. Dodatkowe 2,500 brutto na monitor/klawiature Chcialbym zeby byl zlozony i służył na 5 lub więcej lat. [2] Kiedy planujesz dokonać zakupu? W przeciągu 1-2 miesiące [3] Czy będziesz samodzielnie składał jednostkę i instalował system operacyjny? Chce zeby ktos zlozyl jednostke (profesjonalnie nie na odwal sie), system operacyjny sam bede instalowal [4] Czy zestaw PC ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (patrz lista poniżej)? Jednostka centralna. (Jesli jest propozycja fajnej klawiatury dla graczy i Monitora to jestem wstanie dolozyc za ten sprzet do wyzej wymienionej kwoty) [5] Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie] Programowanie, wirtualne maszyny, gry komputerowe (Skyrim, Wiedźmin,CyberPunk), VR, UBUNTU/WINDOWS wiec SSD min 1gb [6] Jaką rozdzielczość (FHD/WQHD/4K) i odświeżanie (60Hz/75Hz/120Hz/144Hz/165Hz/240Hz) posiada Twój monitor? Będą podłączane dodatkowe monitory - jeśli tak ile? Posiadam jeden monitor MONITOR LG FLATRON IPS 60Hz ale chce dokupic drugi. Na razie będą podłączone dwa dodatkowe monitory. Fajnie by bylo zeby mozna bylo podlaczyc 3 monitory Ale 2 to min. Na drugi monitor posiadam do 2000 brutto tutaj zalezy mi najbardziej na jakosci np w grach. [7] Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?Nie, chyba że się zestarzeje [8] Czy posiadasz podzespoły ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia? Nie posiadam [9] Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany? Nie. Co najwyżej wymieniane podzespoly za kilka lat, gdy nie będą dawały "rady". [10] Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność Wydajność na pierwszym, cisza na drugim. [11] Wymagania dodatkowe np. obudowa wyciszona, obudowa bez okna, obudowa ze szkłem, obudowa pod chłodzenie wodne, obudowa z LED-ami lub wentylatorami RGB/ARGB. Obudowa, ze szkłem. i dobre chlodzenie [12] Napisz jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie w Polsce (np. x-kom, morele, komputronik) lub kupujesz za granicą (UK, Francja, Norwegia). Chcialbym zeby wszystko bylo w jednym sklepie, obojetne czy za granica (jesli czesci sa za granica, jestem w stanie zaplacic w Polsce za zlozenie zestawu osobno) Totalnie nie jestem w temacie co na ten moment jest najlepsze (tzn jakosc i wydajnosc do ceny) wiec bardzo bym prosil o pomoc! Dzieki Cytuj
TheStachu12 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Sam komputer za 11000PLN max: https://proline.pl/koszyk/2731aa19 Bardzo wydajny 12/24 który wystarczy na lata (3900X brak na stanie więc dałem 3900XT), najwydajniejszy cooler powietrzny na rynku, bardzo dobra płyta na X570 w rozsądnej cenie, 32GB RAM w Dualu, RTX 2080 SUPER z cichym i dobrym chłodzeniem, 1TB SSD na system i programy (ten bez radiatora montujesz pod tym radiatorem na płycie), 2TB SSD z radiatorem na gry i resztę, zasilacz z ogromnym zapasem mocy i półpasywny i bardzo dobra obudowa z hartowanym szkłem. Pastę termoprzewodzącą dostaniesz z chłodzeniem. Edytowane 19 Lipca 2020 przez TheStachu12 dopis Cytuj
pgurdke Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 Dzieki wielkie, sprawdze :) Cytuj
Alanek97 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Ja bym polecał sprawdzić sobie ofertę https://korzystneit.pl/HP-Z-Workstation Może tam ci się coś spodoba Cytuj
kalpw Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zerknij na serie HIRO 303 mają dużo fajnych konfiguracji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi