nihi Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 1. Prywatny laptop dla mnie, wiek 23l.2. Nie zależy mi zbytnio na systemie ani na żadnym programie biurowym typu office3. 15,6 albo 17, waga bez znaczenia4. Fajnie by było jakby był dysk ssd od razu w laptopie albo żeby był slot m.2. Nie potrzebuje napędu DVD5. Orientacyjna kwota jaką chciałbym przeznaczyć na laptopa to +/- 2500 zl ale jeśli naprawdę będzie jakaś okazja na laptopa który będzie dużo lepszy to myślę że będę w stanie wydać te 4000. Laptop może być powystawowy. Zależy mi żeby karta graficzna była dość dobra chciałbym pograć od czasu do czasu w tytuły z tego roku w dobrych, wysokich detalach (np:GTX 950,GTX 850). Jeśli będzie jakiś zestaw laptop + mysz bądź podkładka pod laptopa to na + ale nie jest to dla mnie priorytet.6. Fajnie by było jakby obudowa była z aluminium ale to nie warunek ważne żeby *klapka laptopa miała wytrzymałe zawiasy oraz żeby klawiatura się nie ścierała po roku.7. 1920,matowa8. Dom - biurko, i sporadycznie łóżko ale to rzadko9. Największe albo duże wymagania jeśli chodzi o gry. Prawdopodobnie od czasu do czasu gry mmoprg. 10. Programy: Bardzo sporadycznie Sony Vegas, Photoshop12. Obawiam się troszkę lenovo,13. Bardzo mi się podoba Acer VN7-592G ale jest dla mnie za drogi.14. Link do tej ankiety dla pozostałych Najważniejsze dla mnie:- ładny ekran (kolor, nasycenie, duża ilość ppi)- wydajny w grach i programach- dobre chłodzenie- mało awaryjny, bezproblemowy serwis- nie chce niskonapięciowego procesora Z góry bardzo dziękuje za pomoc :)Pozdrawiam serdecznie Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Acer VN7-592G sie pojawiły po kilku ładnych tygodniach niedostępności dopiero i widzę że są na razie tylko z systemem ale niebawem powinny być też bez najprawdopodobniej. To pozostaje ewentualnie - Dell Inspiron 7559 (15,6") seria Inspiron 15 7000 Serwisu Della nikt nie przebije Domowa Naprawa Dell (NBD dawniej nazywane) czyli na następny dzień roboczy przyjeżdża serwisant i naprawia na miejscu. Kwestia konfiguracji - o ile RAM można w każdej chwili rozbudować o tyle procesor jest już niewymienny. Dell Inspiron 7559 i5-6300HQ/8GB/1000 FHD GTX960 Dell Inspiron 7559 i5-6300HQ/16GB/1000 FHD GTX960 Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ/8GB/1000 FHD GTX960 Crucial 275GB 2,5'' SATA SSD MX300 M.2 - TLC 3D Patriot 240GB M.2 SATA SSD 2280 Ignite - MLC Crucial 500GB 2,5'' SATA SSD MX200 M.2 2280SS - MLC Cytuj
nihi Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Uważasz że jest wart swojej ceny? A duża różnica wydajności jest między tymi procesorami? A jeśli bym byłbym w stanie GTX960 poświęcić na rzecz i7 mógłbyś mi coś zaproponować? Bo w sumie również trochę zastanawiam się nad najtańsza opcją Saelic bo podoba mi się że 3 lata gwarancji jest. Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Pamiętaj że mozesz u wszystkich producentów wykupić lub rozbudować dodatkowo gwarancje do 3-4 lat zależnie od modelu. Każdy jest nieidealny kwestia dobrania najlepszej opcji po odrzuceniu najgorszych modeli. https://www.notebookcheck.pl/Ranking-procesorow-mobilnych-w-laptopach.4344.0.html Wszystko tyczy się tego czy zyskasz na dodatkowych wątkach? Cytuj
nihi Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 A jeśli chodzi o jakość względem ceny to warto tego della? Czy warto kupować laptopa do gier z 2014/2015r typu asus g551jw-cn098h bądź acer vn7-571g na których już raczej nie pogram w nowsze tytuły ale czy ma to sens oszczędzić te 1000 zł dla gorszych parametrów? Laptopy do gier mają tendencję do psucia się po okresie gwarancji. Wybacz ze tak chaotycznie pisze ale laptop do gier to moje nie spełnione marzenie z dzieciństwa i nie chce zrobić fail startu kupując badziewie a tanie one nie są. Pozdrawiam To że mają tendencję do psucia się to pytanie nie stwierdznie, zapomniałem znaku zapytania, wybacz że spamuje ale nie umiem edytować posta 1 Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 A jeśli chodzi o jakość względem ceny to warto tego della? Moim zdaniem tak, mozesz zobaczyć sobie dodatkowo poza testami portali też recenzje wideo osób które brały udział w konkursie Della i X-kom Czy warto kupować laptopa do gier z 2014/2015r Dobrze by maiły te 6-12m gwarancji jeszcze Laptopy do gier mają tendencję do psucia się po okresie gwarancji. Tak jak wszystko obecnie w takich czasach żyjemy Laptopy do gier mają tendencję do psucia się po okresie gwarancji (?) Przynajmniej starsze modele zwykle uszkadzały się przez przepalenie np. grafiki przez przegrzanie/przepalenie układu Dlatego np. Dell z wylotem powietrza na trzy strony tutaj świetnie temu zaradza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi