CaroCaro_89 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2020 Prowadzę sklep stacjonarny z artykułami domowego użytku. W związku z obecną sytuacją, zmniejszonym ruchem oraz zainteresowaniem wśród Klientów postanowiłam przenieść działalność również do internetu. Stronę internetową posiadam. Po konsultacji z agencją marketingową https://gmmedia.pl uznałam, że trzeba stworzyć sklep internetowy i poddać go procesowi pozycjonowania. Tylko czy te działania faktycznie przyniosą oczekiwany efekt? Może można coś więcej zrobić? Cytuj
krzych Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Nie znam tej agencji, ani nie jestem specjalistą marketingu, niemniej warto spróbować wystartować sklep i spróbować wypozycjonować sklep za pomocą technik SEO. Jest wielu specjalistów od tego, na pewno warto kogoś sprawdzonego spróbować, kto sam się potrafi choćby wypozycjonować w google jak wpiszesz SEO czy agencja seo czy cos z tego typu fraz - to wiesz że umieją to robić, tak na prosty rozum. Co jeszcze można użyć to np. reklame w google - Google Ads, możesz zaprojektować nawet samodzielnie reklame tekstowa lub prostą graficzną i płacisz od klikniecia lub wyświetleń zależnie od modelu. Samodzielnie można promować się na odpowiednich forach czy w systemach wymiany linków albo systemach budowania linków, tak jak np. sam teraz wkleiłeś link do gmmedia.pl, to pomogłeś im troszkę się wypromować w internecie :) Można tez zapisać się do systemów typu Ceneo, żeby była widoczna twoja oferta jeśli jest w miare konkurencyjna cenowo, a może nawet i bez tego, żeby promować choćby znajomośc marki. Można tez pomóc sobie i pododawac własny sklep lub firme do portali z opiniami, żeby klienci mogli poznać cię, żeby linki do Twojej strony zaistaniały na mocniejszych stronach katalogów czy opinii np. https://opiniuj24.com, ja tam sobie wypromowałem troszkę swoją stronę i mają fajny widget - jest to darmowe. I takich darmowych serwisów na początku bym szukał , aby nie popadać w stałe koszty na starcie. No i może to trywialne ale po prostu dobra obsługa, szybka, dobrze wybrane metody dostawy do klienta, miły serwis i dobre ceny - to ludzie wtedy sami między sobą będą promować taki sklep i to za darmo. Pozdrawiam i życze powodzenia! Edytowane 18 Grudnia 2020 przez krzych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi