Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam laptopa dla dziewczyny, poniżej wstawiam odpowiedzi do ankiety.

Z góry dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem! :D

1.       Laptop dla dziewczyny, studentka

a.       Wiek: 20 lat

b.      Osoba fizyczna

2.       System Windows ten, który Waszym zdaniem będzie lepszy i bardziej wygodny w przypadku formatowania. 

(studiuje na pwr, ale z tego co wiem mamy samego Offica, dziewczyna z uwr też chyba nie ma dostępu do Windowsa)

3.       15,6”    

a.       Waga bez znaczenia

4.       HDD wystarczy (punkt 8)

5.       Sprzęt nowy jak i używany, jednak z przewagą na nowy- kwota do 1500 zł       

a.       Sam laptop

6.       Laptop w 90% używany w domu- nie zależy mi na baterii

a.       Zależy mi na dobrym wykonaniu, jednak wiem że w tych pieniądzach cudów nie będzie

7.       Matryca raczej matowa- dziewczyna będzie oglądała dużo tv internetowej

8.       Używany przede wszystkim na łóżku, sporadycznie na biurku- tylko w Polsce

9.       Gry rzadko, dla zabicia czasu np. SIMSY  (niekoniecznie najnowsze) nie wiem w co dziewczyny mogą jeszcze grać ;)

10.   Bez używania jakiś specjalnych programów. Oprogramowanie Office z pewnością wystarczy

11.   Matowa matryca, podświetlana klawiatura ( nie obowiązkowo),  wejście HDMI oraz wejście do podłączenia rzutnika na uczelni VGA/D-SUB ??

12.   Do tej pory AUS. Laptop do przeglądania Internetu i oglądania tv

13.   Nic się jeszcze nie rozglądaliśmy

14.   https://nieidealny.pl/?p=247

Opublikowano

W tej cenie z nowych tylko Lenovo, tutaj masz test następcy tego modelu odświeżyli tylko podzespoły konstrukcja ta sama.

Lenovo B50-80 i3-5020U/4GB/500/DVD-RW/Win10 R5 M330

Lenovo B50-80 i3-5020U/8GB/500/DVD-RW/Win10 R5 M330

Ja by chciała dozbierać to np.

Dell Vostro 3558 i3-5005U/8GB/500/Win10X - bez grafiki dedykowanej, seria biznesowa gwar 3 letnia

A z nowości z tego miesiąca ten Acer z najwydajniejszym procesorem i5 i grafika zintegrowaną o wydajności GeForce 930M + nowe porty jak USB typ C.

Acer E5-575 i5-6267U/8GB/500/Win10 Iris

Polecane laptopy poleasingowe na 2016

Z używanych to bardziej masywne modele porządnie wykonane, plus dokupienie nowej baterii zamiennik od firmy Grean Cell