krzysztof12100 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Witam, szukam laptopa dla dziewczyny, poniżej wstawiam odpowiedzi do ankiety. Z góry dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem! :D 1. Laptop dla dziewczyny, studentka a. Wiek: 20 lat b. Osoba fizyczna 2. System Windows ten, który Waszym zdaniem będzie lepszy i bardziej wygodny w przypadku formatowania. (studiuje na pwr, ale z tego co wiem mamy samego Offica, dziewczyna z uwr też chyba nie ma dostępu do Windowsa) 3. 15,6” a. Waga bez znaczenia 4. HDD wystarczy (punkt 8) 5. Sprzęt nowy jak i używany, jednak z przewagą na nowy- kwota do 1500 zł a. Sam laptop 6. Laptop w 90% używany w domu- nie zależy mi na baterii a. Zależy mi na dobrym wykonaniu, jednak wiem że w tych pieniądzach cudów nie będzie 7. Matryca raczej matowa- dziewczyna będzie oglądała dużo tv internetowej 8. Używany przede wszystkim na łóżku, sporadycznie na biurku- tylko w Polsce 9. Gry rzadko, dla zabicia czasu np. SIMSY (niekoniecznie najnowsze) nie wiem w co dziewczyny mogą jeszcze grać ;) 10. Bez używania jakiś specjalnych programów. Oprogramowanie Office z pewnością wystarczy 11. Matowa matryca, podświetlana klawiatura ( nie obowiązkowo), wejście HDMI oraz wejście do podłączenia rzutnika na uczelni VGA/D-SUB ?? 12. Do tej pory AUS. Laptop do przeglądania Internetu i oglądania tv 13. Nic się jeszcze nie rozglądaliśmy 14. https://nieidealny.pl/?p=247 Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 W tej cenie z nowych tylko Lenovo, tutaj masz test następcy tego modelu odświeżyli tylko podzespoły konstrukcja ta sama. Lenovo B50-80 i3-5020U/4GB/500/DVD-RW/Win10 R5 M330 Lenovo B50-80 i3-5020U/8GB/500/DVD-RW/Win10 R5 M330 Ja by chciała dozbierać to np. Dell Vostro 3558 i3-5005U/8GB/500/Win10X - bez grafiki dedykowanej, seria biznesowa gwar 3 letnia A z nowości z tego miesiąca ten Acer z najwydajniejszym procesorem i5 i grafika zintegrowaną o wydajności GeForce 930M + nowe porty jak USB typ C. Acer E5-575 i5-6267U/8GB/500/Win10 Iris Polecane laptopy poleasingowe na 2016 Z używanych to bardziej masywne modele porządnie wykonane, plus dokupienie nowej baterii zamiennik od firmy Grean Cell Cytuj
krzysztof12100 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Z nowych modeli mieszczacych sie w 1500zl to juz wszystko godnego polecenia? Dzieki za zainteresowanie tematem, teraz juz wiem czego moge sie spodziewac w tym przedziale cenowym. Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Tylko serie B od Lenovo jeśli nie chcesz nic słabszego od procesora i3 (U), zwracaj uwagę na oznaczenia (kod producenta) by kupić z jak najnowszej partii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi