Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Mężczyzna, student.
[2] Bez systemu, nie jest wymagany.
[3] Rozmiar matrycy od 13" do 15". Nie mniej, nie więcej.
[4] Waga taka, żeby dało się go spakować w torbę i nie targać jej po ziemi ze zmęczenia. Czas pracy na baterii, to chociaż jakby te 2h minimum działał.
[5] Maksymalnie jestem w stanie przeznaczyć 5500 PLN. Laptop nowy. Chciałbym żeby wytrzymał te 2-3 lata, więc mógłby być solidnie wykonany. Nie zależy mi na ilości LEDów, wolałbym stonowany desing, ale nie jest to koniecznością. Nie posiadam innego komputera, do zakupu przymierzam się teraz.
[6] Najważniejsza jest dla mnie wydajność, jak laptop wytrzyma te 2-3 lata, nie połamią się zawiasy, to będę zadowolony.
[7] Minimum FULL HD, nie będę pracował na zewnętrznym monitorze. 
[8] Biurko, łóżko.
[9] Średnie wymagania. Nie jestem/nie byłem graczem, bo raczej nie miałem do tego odpowiedniego sprzętu, ale może jak będę dysponował czymś lepszym, to sięgnę po najnowsze tytuły. Więc fajnie jakby dzialały chociaż na ustawieniach "Średnich".
[10] Programy biurowe (MS Office), programowanie i amatorska obróbka zdjęć w Photoshopie i filmów w Da Vinci Resolve.

Opublikowano

Dnia 12.06.2020 o 09:11, qonsta napisał:

https://www.x-kom.pl/p/568086-notebook-laptop-156-asus-tuf-gaming-a15-r7-4800h-16gb-512-w10x-144hz.html tutaj masz lapka który bez problemu uciągnie nowe gry, więc jeśli chciałbyś w wolnej chwili pograć to żaden problem. Masz tutaj proca, który jest nieco lepszy od intela i7, gtx1660ti i 16 gb ramu. 

Potwierdzam. Masz nowej generacji procesor Ryzena, matrycę 144Hz i gtx1660Ti + dobrej jakości wykonanie. Nie jest ciężki, bo waży trochę ponad 2kg, a masz pewność, że wszystko będzie śmigać.