Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, szukam laptopa

[1] Kobieta, liceum/student

[2] Wraz z systemem Windows 10

[3] więcej niż 14”, waga nieważna

[4] SSD

[5 a] maksymalnie 4100zł, nowy, z dodatków ważna jest tylko ładowarka

[5 b] jedyny laptop w domu, chcę używać przez najbliższe kilka lat

[5 c] Wolałabym, żeby był aktualnie dostępny, ale jestem w stanie poczekać przez najbliższy miesiąc

[6] dość dobra jakość wykonania, wydajny procesor, brak wymagań odnośnie pracy baterii [7] nie znam się na matrycach

[8] dom, biurko, łóżko

[9] chciałabym, żeby udźwignął mało/średnio wymagające gry, ale jest to priorytet

[10] programy graficzne i architektoniczne np. takie jak:

■ Archicad – szkoła/zawodowo

■ Photoshop - szkoła

■ Lumion – szkoła/okazjonalnie

[11]Brak wymagań specjalnych

[12] Brak preferencji

[13] rozpatrywałam Asusa F571GT-BQ201T, ale na chwilę obecną jest niedostępny

[14] najlepiej więcej 10GB Ramu

Z góry dziękuję za odpowiedzi  i życzę miłego dnia 

Opublikowano
Cytat

https://www.x-kom.pl/p/563175-notebook-laptop-141-acer-swift-3-r5-4500u-8gb-512-w10-srebrny.html nowy procesor amd, 16gb szybkiej pamięci ram, oczywiście dysk ssd i matryca ips, która dobrze odzwierciedla kolory. Konstrukcja jest z aluminium i waży 1.20 kg.

To dobry model, ale jest napisane, że sprzęt ma mieć więcej niż 14 cali.

Laptop ASUS F571GT-BQ201T i5-9300H/8GB/512GB SSD/GTX1650/Win10H
Tutaj ten model o którym mówisz jest dostępny, przynajmniej teraz. Co do samego Asusa to ma przyjemny, stonowany design, dobrą matrycę i wydajny procesor. Kultura pracy jest na bardzo dobrym poziomie + układ chłodzenia jest w nim fajnie przemyślany. Nawet bardziej wymagające gry dadzą radę typu Wiedźmin 3 na ultra czy Doom Ethernal na średnich/wysokich ustawieniach.