Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Planowałem zakup nowego laptopa jednak z względu na obecną sytuację zastanawiam się jak zmodyfikować swojego obecnego laptopa. 

Posiadam lenovo g510. Link do specyfikacji:

https://www.x-kom.pl/p/171802-notebook-laptop-156-lenovo-g510-i5-4200m-4gb-1000-dvd-rw-hd8750m.html

Postanowiłem dołożyć ram oraz zmienić dysk twardy na SSD. 

Czy mogę zrobić cos dodatkowo oprócz tych zakupów aby go usprawnić? Np zakup karty graficznej czy nowego procesora. 

Byłbym wdzięczny za jakieś pomysły oraz przykłady ww. elementów które mógłbym zakupić. 

Może też uważacie żeby zainwestować w nowy laptop ponieważ koszt modernizacji byłby większy od zakupu nowego egzemplarza? 

Z góry dziękuję za pomoc?

Pozdrawiam. 

Edytowane przez delpierre
Opublikowano

Nie, nic tutaj więcej nie wymienisz. CPU/GPU jest wlutowane na amen i nie ma sensu wymieniać. Powiedz do czego ci nowy laptop, co na nim robisz? Gry, internet? Jak coś to chętnie pomogę w znalezieniu odpowiedniej sztuki, ale ostrzegam - jeśli chcesz coś z nowego sprzętu i żeby działało to minimum przyszykuj +/-2500.