Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję laptopa, który będzie dobrze wykonany. Będzie on współpracował z monitorem 24".

1. Studia/dom.

2. Może być z Windowsem 10 albo innym jeżeli aktywacja do 10ki jest możliwa, albo może być bez (dreamspark).

3. Matryca 13,3" - 14,1", ewentualnie uwzględnię 15,6" chociaż wolałbym się trzymać tych mniejszych rozmiarów.

4. Co do dysku, to z tego co mi wiadomo są kiepskiej jakości, a więc sam dokupiłbym SSD, także może być HDD jak i SSD.

5. Kwota: 3,5k, (najlepiej z dokupionym dyskiem SSD jak coś).

6. Tak, ważna jest jakość wykonania i w miarę czas pracy na baterii, także raczej opcje "business". Procesor niskonapięciowy w zupełności wystarczy ze zintegrowaną grafiką.

7. Matryca matowa Full HD, ewentualnie 1600x1200 lub większe. Tak jak pisałem, na mieszkaniu będzie współpracował z monitorem.

8. Dom, łóżko, kawiarnie itp.

9. Nie gram w nic oprócz Warcrafta III.

10. Z programów to Visual Studio.

11. Matowa matryca, podświetlana klawiatura.

12. Aktualnie pracuję na Asusie K52Jc (5 lat), i nie był to dobry wybór. Wszystko się sypie (dosłownie), ale jestem w stanie dać mu drugą szansę.

13. Myślałem nad Dellem 3470 albo Probookiem 440 G3.

Na koniec dodam, że żywotność tego laptopa jest przewidziana na 2 lata. Rozumiem przez to, żeby wszystko było "cacy" przez ten okres.

Opublikowano

Może być z Windowsem 10 albo innym jeżeli aktywacja do 10ki jest możliwa

Jeszcze tak przy pewnym zabiegu https://www.microsoft.com/pl-pl/accessibility/windows10upgrade

albo może być bez (dreamspark)

To wyjdzie na pewno taniej

Probook 440 G3 - jednak poprzednik G2 miał lepszą obudowę tego za bardzo odchudzili

Dell Latitude 3470 i5-6200U/8GB/1000 FHD + SSD 240-256GB

Dell Vostro 5459 i7-6500U/8GB/1000 GF930M FHD - to ze względu na grafikę

ASUS P5430UA-FA0076E i5-6200U/8GB/256SSD/Win7P+Win10P (Mini Display Port) z fabrycznymi dyskami SSD jakieś OEM-y ale lepsze od tych montowanych przez sklepy.

Lenovo ThinkPad 13 i5-6200U/4GB/192SSD/7Pro64 FHD - powinien mieć dwa sloty na RAM tu podają tylko jeden ale to rczej pomyłka

Lenovo ThinkPad 13 i5-6200U/8GB/256SSD/7Pro64 FHD