Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, chcę zakupić laptop gamingowy. Jestem skłonna zapłacić 6-7 tysięcy, na laptopach się nie bardzo znam. Główne przeznaczenie: granie w gry. Jaki jest najlepszy model na rynku w tej cenie?

Aktualnie rozważam zakup MSI GL75, ale nie wiem czy to najlepsza opcja w tym przedziale cenowym.

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Edytowane przez ewa99950
Opublikowano

Laptop musi być na już? Teraz wchodzą lapki na 4 generacji ryzenów, tutaj przykład. Ten model nie powala, tym bardziej ze chcesz wydać do 7 tys. Poczekać na wersje z RTX2060 i tak to by już się taka konfiguracja fajnie prezentowała. No chyba, że musi być na już to https://www.x-kom.pl/p/502521-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-g5-i7-9750h-16gb-256-1tb-win10-rtx2060.html na ips, z rtx2060 i i7. Ale od razu mówię, sprzęt będzie dawał duuuużo ciepła, choć delle nie mają najgorszego chłodzenia. 

Opublikowano
5 godzin temu, qonsta napisał:

Laptop musi być na już? Teraz wchodzą lapki na 4 generacji ryzenów, tutaj przykład. Ten model nie powala, tym bardziej ze chcesz wydać do 7 tys. Poczekać na wersje z RTX2060 i tak to by już się taka konfiguracja fajnie prezentowała. 

Też polecam poczekać do czerwca chociaż na laptopy z 4 generacją ryzenów. Jednak jeśli na już coś potrzeba to od siebie podam ROG Zephyrus M z GTX1660Ti i z matrycą 240Hz. To wydajny sprzęt w całości z aluminium fajnie się prezentuje.

Opublikowano

Jeśli komputer na teraz to między 6-7k, dobrym wyborem będzie Legion Y540 z procesorem i7, GPU RTX2060 i 32 GB RAM-u - w czasie gry to karta graficzna i pamięć RAM będą miały decydujący wpływ na wydajność. Drugą opcją będzie Asus TUF Gaming FX505 - również z tym samym GPU, ilością RAM-u, ale za to z innym procesorem, dodatkowym dyskiem i bez systemu operacyjnego.

Też wspomniany wcześniej  Dell Inspiron G5 jest dobrym wyborem. Mam wcześniejszy model z gtx1660 Max i 32 GB. Sprawdza się bardzo dobrze (zwłaszcza dźwięk) i rozgrywka jest płynna.