Fredd Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam , w zeszłym tygodniu oddałem laptopa na czyszczenie i wymianę pasty termoprzewodzacej, wszystko przez tydzień było ok, ale przed wczoraj po jakiś 2-3h grania na nim zaczął strasznie głośno pracować nie wiem czemu, po restarcie wszystko już działa w porządku . Dziś to samo, po niecałych 2h korzystania . Ogólnie wszystko działa jak pracuje tak głośno .Nie wiem czy da się coś z tym zrobić samodzielnie czy oddać go może do naprawy . Przed czyszczeniem nagrzewał się po kilku godzinach korzystania ,ale nigdy nie pracował tak głośno . Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Być może chłodzenie nie zostało równo dokręcone i wariuje bo np. 1z4 lub 2z4 rdzeni się bardziej nagrzewa. PS podaj model laptopa. Cytuj
Fredd Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Laptop ASUS R556LB-XO153T Laptop 15,6 cala, procesor Intel Core i5-5200U, 4GB RAM, dysk 1TB HDD, grafika GeForce 940M Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 Bez rozłożenia niewiele się dowiesz. https://www.userbenchmark.com - możesz kontrolnie podać link ze skanu. K550LB / K55xLB (seria z i5-5200U) do tych pasuje RAM od Kingstona KVR16LS11/4 (4GB) oraz KVR16LS11/8 (8GB) Jakim cudem nie dołożyłeś kolejnej kości RAM? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi