Fredd Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Szukam laptopa do 2000 , użytkownik lat 11. Po za nauką zdalną , to korzysta z internetu i gra w Minecrafta i fortnite, więc mało wymagające gry. Szczególne wymagania to dysk SSD, 15,6" i żeby wyżej wymienione gry działały w miarę możliwości płynnie. Szukając znalazłem coś takiego na neonet i pytanie , czy się nada, czy znajdzie się coś lepszego w tej cenie? ASUS R540UB-DM777T i3-7020U/4GB/256GB SSD/MX110 2GB/15,6"/W10 Cytuj
themateoing1323 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Witam, w tym przedziale cenowym nie ma co liczyć na bardzo dobre parametry, musisz się liczyć z tym, że dodanej karty graficznej tu nie będzie, a jedynie zintegrowana, Delikatnie ponad budżet rozsądnym wyborem byłby HP 15 i3-7020U 4GB 256GB SSD W10 Dużo lepszym jednak wyborem byłbym w mojej ocenie Lenovo S340 , Tu już masz dużo lepszy procesor i mocniejszą kartę graficzną, więc młody będzie mógł ograć więcej tytułów. Co więcej, w tej cenie masz już dysk SSD o pojemności 512 GB, to myślę, że wystarczająco na jego potrzeby na dłuższy czas ( zawsze można rozważyć dokupienie dysku zewnętrznego na dane np. Toshiby Canvio. Alternatywą dla Lenovo byłby Asus Vivobook 14, Masz tutaj ekran o bardzo małych ramkach i z wielofunkcyjnym touchpadem, który może pełnić rolę klawiatury numerycznej. Cytuj
aniuul Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Jeśli gry mają chodzić płynnie to 8GB RAM musi być. Najlepszą opcją byłby ten TUF z pojemnym dyskiem i kartą dedykowaną. Zastanów się czy nie dorzucić trochę do budżetu i kupić coś z lepszymi parametrami. Teraz za 2000zł można kupić nowego laptopa do MS Office czy przeglądania poczty.ASUS TUF Gaming FX505DY R5 3550H/8GB/512GB/RX560X (FX505DY-BQ024) Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 Cytat Szukając znalazłem coś takiego na neonet i pytanie , czy się nada, czy znajdzie się coś lepszego w tej cenie? Tu pytanie do neonet, gdzie oni trzymali tego laptopa z 2018? W piwnicy ??? On na poważnie ma ponad dwa lata. Kwota 2000zł wystarczy na ultrabooka dla studenta - nie wystarczy za to dla dzieciaka do gier. Za tyle z najtańszą do gier grafiką jaką jest GTX 1050 nie znajdziesz używanego laptopa. Cytat więc mało wymagające gry Mało to nie znaczy że gra na najtańszym laptopie i na najcięższych ustawieniach będzie znośna. HP Pavilion 15 FHD i5-8265U 8/512GB SSD NVMe MX250 tylko przed zakupem załatw voucher na 400zł to Cię będzie kosztował tylko 2499zł To jeden z niewielu laptopów z procesorami U mający dobry układ chłodzenia. FullHD na najniższych ~ 36 FPS (bez przeciwników) z przeciwnikami 25 FPS ? Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2020 @Snorlax @themateoing1323 przypominam że 4GB RAM było wystarczające dla Windows XP a obecnie standard to 8GB RAM w jednej kości oraz wolny slot na rozbudowę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi