Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam laptopa do 2000 , użytkownik lat 11. Po za nauką zdalną , to korzysta z internetu i gra w Minecrafta i fortnite, więc mało wymagające gry. 

Szczególne wymagania to dysk SSD, 15,6" i żeby wyżej wymienione gry działały w miarę możliwości płynnie.

Szukając znalazłem coś takiego na neonet i pytanie , czy się nada, czy znajdzie się coś lepszego w tej cenie?

ASUS R540UB-DM777T i3-7020U/4GB/256GB SSD/MX110 2GB/15,6"/W10

Opublikowano

Witam, w tym przedziale cenowym nie ma co liczyć na bardzo dobre parametry, musisz się liczyć z tym, że dodanej karty graficznej tu nie będzie, a jedynie zintegrowana,

Delikatnie ponad budżet rozsądnym wyborem byłby HP 15 i3-7020U 4GB 256GB SSD W10

Dużo lepszym jednak wyborem byłbym w mojej ocenie Lenovo S340 , Tu już masz dużo lepszy procesor i mocniejszą kartę graficzną, więc młody będzie mógł ograć więcej tytułów. Co więcej, w tej cenie masz już dysk SSD o pojemności 512 GB, to myślę, że wystarczająco na jego potrzeby na dłuższy czas ( zawsze można rozważyć dokupienie dysku zewnętrznego na dane np. Toshiby Canvio.

Alternatywą dla Lenovo byłby Asus Vivobook 14, Masz tutaj ekran o bardzo małych ramkach i z wielofunkcyjnym touchpadem, który może pełnić rolę klawiatury numerycznej.

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop 2000zł dla 11-latka gracz Minecraft Fortnite
Opublikowano
Cytat

Szukając znalazłem coś takiego na neonet i pytanie , czy się nada, czy znajdzie się coś lepszego w tej cenie?

Tu pytanie do neonet, gdzie oni trzymali tego laptopa z 2018? W piwnicy ??? On na poważnie ma ponad dwa lata.

Kwota 2000zł wystarczy na ultrabooka dla studenta - nie wystarczy za to dla dzieciaka do gier. Za tyle z najtańszą do gier grafiką jaką jest GTX 1050 nie znajdziesz używanego laptopa.

Cytat

więc mało wymagające gry

Mało to nie znaczy że gra na najtańszym laptopie i na najcięższych ustawieniach będzie znośna.

HP Pavilion 15 FHD i5-8265U 8/512GB SSD NVMe MX250 tylko przed zakupem załatw voucher na 400zł to Cię będzie kosztował tylko ‭2499‬zł

To jeden z niewielu laptopów z procesorami U mający dobry układ chłodzenia.

FullHD na najniższych ~  36 FPS (bez przeciwników) z przeciwnikami 25 FPS ?