KuQuality Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Witam, Szukam monitora w granicach ~800zł. Gram rzadko (wiedźmin3). Głównie przesiaduję w programach CAD, internet, tekst. Zastanawiam się nad iiyamą xb2483hsu-b2 (ew. b2dp). Myślałem także nad wersją 27' (x2783hsu). Tylko nie wiem, czy full hd w 27' to dobry pomysł, czy obraz nie będzie rozmazany? Znajdę coś lepszego w tych pieniądzach? Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 XB2483HSU-B2 - są z HDMI + DVI-D XB2483HSU-B2DP - już z DisplayPort + DVI-D Więc lepiej dopłacić do nowszego bo to na pewno nie jedynie usprawnienie ;) czy full hd w 27' to dobry pomysł, czy obraz nie będzie rozmazany? To zależy od odległości z jakiej siedzisz plus indywidualna wada wzroku (każdy jakąś posiada) Z lepszych do Dell P2414H Dell U2414H Osobiście posiadam aktualnie U2515H (2x na wysięgniku) i sobie niesamowicie chwalę IPS-y Della nie meczą mi oczu nawet na bocznym patrząc pod kątem peryferyjnie nie razi mnie nic. Cytuj
KuQuality Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Warto dopłacić do U2414H? Jak się pracuje na takim monitorze wieczorem? Nierównomierne oświetlenie przeszkadza bardzo?edit:// ogólnie lubię ciemne tła, bo jasne strasznie po oczach dają. czytałem ze amva ma dobre kolory + równomierne oświetlenie Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Jeśli byś dokupował drugi monitor to cienkie ramki to wielki plus. Mi się bardzo dobrze ale ja mam też lampkę nocną bo nie można siedzieć po ciemku przy samym monitorze. Nie dostrzeżesz żadnej nierównomierności bez miernika podczas standardowego ustawienia poza minimalnymi ulotami światła przy krawędziach ale to już wada wszystkich IPS-ów Cytuj
KuQuality Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Jeśli byś dokupował drugi monitor to cienkie ramki to wielki plus. Mi się bardzo dobrze ale ja mam też lampkę nocną bo nie można siedzieć po ciemku przy samym monitorze. Nie dostrzeżesz żadnej nierównomierności bez miernika podczas standardowego ustawienia poza minimalnymi ulotami światła przy krawędziach ale to już wada wszystkich IPS-ówW najbliższym czasie nie planuje drugiego monitora. To w takim razie musze się zastanowić nad iiyama i dellem. Duzo w internecie opini na temat nierównomiernego oświetlenia della i problemu z kolorami. Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 edit:// ogólnie lubię ciemne tła, bo jasne strasznie po oczach dają. czytałem ze amva ma dobre kolory + równomierne oświetlenie Matryce w monitorach - niestety każda matryca jest trochę inna jak i procesor (lepszy i gorszy pod OC) jeśli miał byś gorszą sztukę to po prostu zwróć i wymień na następną. Cytuj
KuQuality Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Matryce w monitorach - niestety każda matryca jest trochę inna jak i procesor (lepszy i gorszy pod OC) jeśli miał byś gorszą sztukę to po prostu zwróć i wymień na następną. Zrobię tak, że w pracy mam della u2414h (dzisiaj to zobaczyłem) zamówię iiyamę i porównam. Jak uznam że dell lepszy to odsyłam iiyamę i della zamawiam. Dzięki FxJ za pomoc Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 To bardzo odkrywcze ;) Ty na nim pracujesz? https://www.forum.nieidealny.pl/topic/532-jak-podkr%C4%99ci%C4%87-monitor-dell-u2715h-z-60hz-na-75hz-80hz-85hz/ Cytuj
KuQuality Opublikowano 26 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Nie ja, tak się przeszedłem po biurze i zobaczyłem jeden... u kierownika. Obczaję :) Cytuj
FxJ Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Upewnij się że ma wgrany sterownik w menadżerze urządzeń i program od Della do regulacji ;) 1 Cytuj
KuQuality Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Upewnij się że ma wgrany sterownik w menadżerze urządzeń i program od Della do regulacji ;)A wiesz coś na temat monitora u2417h? Jest to odświeżona wersja u2414h? Cytuj
FxJ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 U2417H to odświeżony U2414H te są 1080p a z większą przestrzenią 1200p jest U2415 w tym przedziale Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi