Iwojima Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hej! O ile wybierając gamingowy sprzęt jestem zdecydowany na HP gaming pavilion tak jeszcze raz odpale zdroworozsądkowe podejście i proszę was raz jeszcze o rozsądne wsparcie ? Jestem zapalonym konsolowym graczem, wszystkie nowe multiplatformy ogrywam na PS4 a zaraz nadchodzi PS5 które również zakupie. Dlatego: Laptop będzie mi służył do internetu, filmów i pracy wyłącznie na pakiecie office/ arkuszach google Jednak chciałbym komfortowo odpalić na nim sporadycznie na godzinkę lub dwie jakieś gry, konkretnie: karcianka GWINT, wiedźmin 1 i 2, strategie typu anno, może jakaś moba Żadnych nowych AAA - od tego mam konsole. Tym razem zależy mi na tym żeby był jak najcieńszy i jak najlżejszy. Rozmiar nie ma znaczenia, 13/14/15 - to co wychodzi najkorzystniej. System obojętnie, mogę dokupić później jeśli otworzy to możliwość kupna lepszego sprzętu w tej cenie. Czy znajdzie się coś co umożliwi powyższe? Bardzo Was proszę o propozycje i krótkie wyjaśnienie ? Budżet to około 3200 zł Cytuj
aniuul Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Lekkim i mobilnym modelem jest Vivobook 14. W tym budżecie znalazłam go z mocnym procesorem i7, 12GB RAM, 512GB SSD. Karta graficzna MX250 powinna wystarczyć do swobodnego odpalenia pierwszych części Wiedźmina. Akurat w tym modelu masz od razu Win10. ASUS VivoBook 14 X412FL i7-8565U/12GB/512/W10 (X412FL-EB340AT) 1 Cytuj
kaczol Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Jeśli chodzi o VivoBooki to będzie to dobry wybór pod kątem cienkie i lekkie. Jeśli chcesz grać w anno to zintegrowana trochę średnio na jeża działa z tego, co patrzyłem przed chwilą w testach (sprawdzałem integre AMD). Znalazłem takiego VivoBooka w 15 calach - klik. Nie ma on systemu, ale masz 20GB RAM-u, choć myślę, że tego nie wykorzystasz i będą tylko to dumne cyfry. Więc w Twoim przypadku między tym, a wspomnianym wyżej VivoBookiem wychodzi lepiej tamten, bo masz Windowsa. Jeszcze jest taki HP Pavilion 15 (15-cs3025nw) - tutaj mniej RAM-u. Ten i wspomniane model Asusa stoją na tym samym segmencie. VivoBook wygra pod względem klawiatury, według mnie po prostu pisze się lepiej na klawiaturze od Asusa. HP jest też cięższy i nie taki delikatny. 1 Cytuj
qonsta Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Ja osobiście polecam - Huawei MateBook D 14 R5-3500/8GB/512/Win10 (NobelK-WAQ9BR) lekki, dobrze wykonany i ma matryce IPS, starsze gierki powinieneś śmiało na tym odpalić. Cytuj
themateoing1323 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgadzam się z kolegą powyżej co do Huawei'a, ale patrząc po sobie, nie inwestowałbym na Twoim miejscu aż 3200 na lapka, który ma być alternatywą do zabawy. Sam mam PS4 i widzę po sobie, że laptop do gier posłużył mi bardzo ale to bardzo sporadycznie. Ja na Twoim miejscu poszukałbym czegoś z dobrą promocją, ale w bardzo dobrej jakość. Ten D14 od Huawei'a, to naprawdę dobry wybór, ale jeśli chciałbyś mieć jednak 15 to można ją obecnie wyhaczyć taniej. Już komuś też ostatnio podrzucałem ten link z media, bo mają dobre promo. A jak potrzebujesz to office tez taniej dostaniesz z jakims tam kodem. Huawei D15 Ryzen5 3500 8gb Vega 8 Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zdecyduj się czy chcesz ultrabooka czy lekkiego laptopa uniwersalnego. HP Elitebook 840 G6 i5-8265U 8 256 FHD IPS P.KL - gwarancja do 19-09-2022, klasa wyżej od tych wszystkich - prawdziwy biznesowy ultrabook. Koszt kolejnej kości RAM 8GB to ok 150zł na allegro. HP Pavilion 15 i5-1035G1/8GB/512/Win10 MX250 (15-cs3025nw/9CS11EA) ale jak załatwisz voucher przed zakupem to faktycznie będzie 400zł tańszy. Nie opera się na klapie matrycy i można spokojnie trzymać go na kolanach, jedno z najlepszych chłodzeń jeśli chodzi o modele z MX250 mają własnie Paviliony. Kingston Pamięć dedykowana 8GB 2666MHz 1.2V (KCP426SS8/8) - dedykowana od Kingstona pod Paviliony 15-cs3xxx. PS do łóżka nie zabieraj bez podkładki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi