Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.   Mężczyzna, pracujący student, lat 22.
2.   W10 na pokładzie być musi.
3.   15,6 cala.
4.   Niech będzie HDD - SSD dokupię w przyszłości.
5.   Chciałbym wydać 2200-2300, ale na coś fajnego za 2500 też pewnie się skuszę.
6.   Wygląd to sprawa drugorzędna, choć nie ukrywam, że Delle mi się podobają, a Lenovo już niekoniecznie. Bateria - im dłużej, tym lepiej, choć głównie i tak będe na kablu.
7.   1366x768 wystarczy - monitor bez dyskusji, gdyby była możliwośc podpięcia dwóch - nie pogniewam się.
8.   Dom 80%, uczelnia 10, klient 10%.
9.   Średnie - od X lat tylko FIFA. 17 mogłaby ruszyć na tych średnich, albo wysokich (na moim starym Asusie X53SV śmiga na niskich, ale "kombajn" ma 5 latek.

10. Obowiązkowo Sony Vegas Pro + Adobe Premiere (nie pisać, że "się nie da", "kup stacjonarkę", "kup z i7" - na starym Asusie daję radę w renderze w FullHD - do dużych montaży mam stację do dyspozycji w weekendy (zjazdy do domu); potrzebuję czegoś, co mogę zabrać i zmontować na szybko na studiach czy zaraz po nagraniu w terenie).

11. !!!Ma ktoś doświadczenia z montażu na mobilnych Radeonach? Podobno Premiere lubi dostać zawału na wszystkim, co nie jest Geforcem. Jesli nie - mogę nawet po raz pierwszy w życiu przyjąć Radeona.
12. Z Asusem same dobre skojarzenia (choć lapek narzeczonej kruchy jakiś, ale kupowany był za 1800PLN - coś za coś), nie wykluczam Della. Jakoś nie jestem przekonany do Lenovo czy Acerów, ale po Waszej radzie może zmienię zdanie :)
13. https://www.komputronik.pl/product/319108/Elektronika/Laptopy_Tablety/DELL_Inspiron_15_5559_1607_srebrny.html?qrtc_slt=slt_product&qrtc_tpl=tpl_product&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=325384&qrtc_pos=2

Opublikowano

DreamSparka mogę od kumpla w sumie ogarnąć, długa historia. Możemy zatem rozpatrzeć i W10, i non-OS :)

Trochę przekracza to mój budżet - czegoś tańszego nie znajdziemy, niz te Asusy? Bo bardzo fajne, tylko te 2-3 stówki mogłyby byc taniej :)

Opublikowano

Jakoś nie jestem przekonany do Acerów.

Ten mnie zainteresował: https://www.x-kom.pl/p/317283-notebook-laptop-156-asus-r558uq-xo313t-i5-6198du-4gb-1tb-win10-gt940mx.html?partnerid=100327593&sm12=OQ==&ts=1474750336&token=0d381ff6dcd9bdf8763d549322680fac

Jak z wentylacją? On nie ma żadnych widocznych otworów wentylacyjnych - nie będzie grzał się przy renderze/FIFIE? Jak to rozwiązano w tym modelu?

Decydowałbym się na tego - ewentualnie jeszcze coś od Asusa/Della innego moge rozpatrzyć.

Opublikowano

Ten mnie zainteresował: ASUS R558UQ-XO313T i5-6198DU/4GB/1TB/Win10 GT940MX

Jak z wentylacją? On nie ma żadnych widocznych otworów wentylacyjnych - nie będzie grzał się przy renderze/FIFIE? Jak to rozwiązano w tym modelu?

Wylot powietrza jest skierowany na matrycę tak jak w podobnych modelach, niestety brak jeszcze testów jakichkolwiek.

Z tych dwóch ASUSów, które podałeś - który lepszy? Pierwszy lepsza karta i USB-C (przyszłościowo), drugi lepiej wykonany. Którego byście brali?

Jeden jest do firmy/pracy drugi do domu/gier - patrz na ilość slotów RAM i typ dysku