Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

[1] rodzinny dorośli 40+ i dzieci 9 i 12
[2] z Win10
[3] 15,4"- 15,6”
[4] SSD tak + możliwością  dołożenie drugiego dysku, DVD nie jest istotny, RAM z możliwością dołożenia, dlatego na ten moment wystarczy 8GB
[5 a] max 3800, najlepiej raty
[5 b] 4-5 lat;  aktualnie w domu laptop Acer f5- 573g + stacjonarny który ma być zastąpiony nowym laptopem
[5 c] jak najszybciej, do 14 dni
[6] jakość wykonania istotna, rodzaj materiału mniej. Może to być dobrej jakości, dobrze spasowany plastik. Oczekuje, w miarę możliwosci, kompromisu pomiędzy wydajnością i pracą na baterii (z przewagą wydajności)
[7] Matowa FHD, dodatkowe monitory  - nie
[8] 80% dom + 20% samochód, samolot, pociąg
[9] średnie wymagania, w perspektywie Fortnite, NFS, Forza
[10] -
[11] matowa matryca, podświetlana klawiatura
[12] stonowany wygląd,  bez gamingowych akcentów
[13] LENOVO Legion Y540-15IRH i5-9300H/8GB/512GB SSD/15,6"/GTX1650 4GB/Win10 (81SY00HVPB)
[14] Laptop, w perspektywie 12 m-cy zacznie być używany do bardziej wymagających gier (aktualnie wystarcza laptop który jest w domu).
Szukałem czegoś o wadze do 2 kg i dobrym czasie pracy na baterii na przegladaniu internetu, filmach (od 5h w górę), ale nic nie udało i się znaleźć.

Jakbym się nie zabrał za szukanie wyskakuje mi ten Legion i HP Pavilion Gaming 15, który zwyczajnie mi się nie podoba... więc jestem otwarty na propozycje  innych modeli

Opublikowano

Hej!

Jeśli stawiasz na wydajność,to przemyślałbym jeszcze raz tego HP Pavilion Gaming i5-9300H/16GB/256 GTX1660Ti 144

Cena wygląda bardzo atrakcyjnie ze względu na voucher i zwrot 650zł.

Mamy tutaj przeskok z GTX1650 na 1660ti max-Q,który jest sporo wydajniejszy,matryca 144hz oraz 16gb ram.

Zielony kolor nie powala,ale spora część użytkowników przyzwyczaja się do niego i mówi ostatecznie,że nie jest taki zły.

Druga sprawa,to czy jesteś w stanie zainstalować system? Nie jest to oczywiście nic trudnego oraz jest sporo poradników na YouTube.

System pobierasz ze strony producenta,a klucz możesz nabyć  tutaj.

Opublikowano

Według mnie lenovo raczej jest w końcu tabeli dobrze spasowanych notebooków. 

Ja od siebie dorzucam tego Laptop ASUS VivoBook X571GT-BN279T i5-9300H 16GB 512GB SSD GF-GTX 1650 W10. Według mnie na pewno spasowanie lepsze od lenovo, a co do bebechów to to samo co HP, o którym piszesz, ale za dopłatą 100 zł masz 16 gb ramu, a nie 8. Co do rat to z tego co wiem to możliwość zrobienia przez internet lub telefon.

Jest możliwość wpięcia dysku na SATA. Z tego udało mi się znaleźć to ten proponowany przez Ciebie ma odświeżanie matrycy 60HZ, a asus 120Hz więc płynność o niebo lepsza, a w przypadku chociażby fortnite, o którym piszesz na pewno się przyda.

Opublikowano
Cytat

"dzieci 9 i 12"

Laptop, w perspektywie 12 m-cy zacznie być używany do bardziej wymagających gier

HP Pavilion Gaming 15-dk0006nw i5-9300H/8GB/512GB SSD/GTX1660Ti 6GB/Win10H - 4099zł (‭*3449‬zł)

Bardziej się opłaca z większym dyski SSD M.2, raty 20x0%.

Cytat

RAM z możliwością dołożenia, dlatego na ten moment wystarczy 8GB

KCP426SS8/8 jest dedykowany do 15-dk0xxx (15t-dk0xxx)

Cytat

Szukałem czegoś o wadze do 2 kg

Laptop "gamingowy" powinien ważyć 2,5kg minimum im więcej tym lepiej, masa przekłada się na - większa bateria, większe radiatory, sztywniejszą konstrukcję.

Cytat

filmach (od 5h w górę)

Z wył. Wi-Fi i w trybie oszczędności energii (procesor) oraz z na 100% uśpioną grafiką dedykowaną - inaczej ciężko o 4-5 godz.