Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] kobieta, 23 lata

[2] z windows 

[3] do 15,6 cali; waga do 2 kg

[4] SSD, bez napedu DVD

[5a] chce się zamknąć w 4000 zł, za coś super jestem w stanie dopłacić 500

[5b] min. 3-4 lata

[5c] jak najszybciej

[6] solidna obudowa

[7] rozdzielczość jak najwyższa; matowa matryca; IPS; nie będę pracować na zewnętrznym monitorze, czasami laptop podłączany jest do telewizora przez HDMI

[8] biurko, łóżko, pociąg, uczelnia; tylko w Polsce

[9] w nic nie gram

[10] internet, fb, YT, Netflix... dużo office, czasami R, jeszcze rzadziej python (obydwóch dopiero się uczę)

[12] nie lubię trackpointa; do tej pory pracowałam ma Dell i Lenovo

Opublikowano

https://www.x-kom.pl/comparison/513065,551927,522554,544812,509094,525835,541775

Co sądzicie o tych laptopach?

Czy lepiej wziąć ten o mniejszej pojemności  RAM, ale z dedykowaną kartą pamięci? Czy jeśli nie jestem graczem nie będę widzieć różnicy między zintegrowana a dedykowaną?

W zintegrowanych jak mają się do siebie grafiki Intel UHD Graphicd a AMD Radeon Vega 8? 

Próbowałam dowiedzieć się na własną rękę, ale kompletnie w tym nie siedzę 

Opublikowano

Jeżeli w nic nie grasz to ta grafika do niczego nie będzie Tobie potrzebna. Nawet mówiąc o intelowskiej integrze to jest ona w stanie uciągnąć gry typu simsy, fifa, minecraft więc jeżeli jesteś osobą, która działa w większości na pakiecie office i dużej ilości przeglądarka to ja poszedłbym w stronę utrzymania tego w jak najlepszej płynności czyli ram. Nie będę tutaj zbyt obiektywny, ale działałem już na asusie ze screenpadem i widzę w nim duży potencjał ze względu na różnorodność dostosowania go pod użytkownika + asus jest najbardziej smukły i z tego co patrzyłem to też najlżejszy więc idealne używanie jako osoba mobilna dom-pociąg-uczelnia.

Opublikowano

Jeśli chodzi o coś mobilnego to przyszedł mi do głowy Lenovo Yoga, jeśli dotykowy ekran i możliwość obracania ekrany są dla Ciebie istotne to warto się chwilę zatrzymać nad tą serią. Obracany ekran może brzmieć jak bajer, ale z własnego doświadczenia wiem, że bardzo się przydaje. Znalazłem Ci model C740 w dobrej cenie, jakąś promocję mają w media.

Tam już masz i5 10gen 8gb RAMU i 256 SSD,

LENOVO Yoga C740-14IML i5-10210U 8GB 256GB SSD W10 (81TC008MPB)