Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Mężczyzna, student, 22 lata

[2] Bez systemu

[3] Do tego czasu pracowałem na 15,6 calach, ale mogę rozwazyc kupno 17tki

[4] Najlepiej od razu z 256 nvme i chciałbym dorzucic do niego na pewno jakis pojemniejszy sata (pewnie hdd)

[5a] Jeżeli bedzie to lenovo to do 3400 max, jezeli uda mi się załatwić voucher na hpka, to chciałbym się zmieśćic w 3200 wraz z dyskiem sata

[5b] Chce go uzywac minimum 3 lata.

[5c] Zakup w tym miesiacu

[6] Jakosc wykonania nie jest dla mnei najwazniejsza, muszę mieć min 16GB ramu, min GTX1650. (przesiadam się z legiona y520, z którego jestem mega zadowolony! lecz potrzebuje mocniejszego procka i grafiki do przeprowadzania modeli ML)

[7] Only FullHD IPS

[8] Uzywany w domu

[9] Z gier to niewiele, LOL i COD Warzone

[11] Chciałbym aby głosniki też były dobrej jakosci (z tych w y520 bylem zadowolony)

[12] Preferuje Lenovo, lecz rozważył bym rowniez hp.

[13] Rozpatruje modele: 

Czekam na wasze porady, dzieki !

Opublikowano
Cytat

potrzebuje mocniejszego procka i grafiki do przeprowadzania modeli ML

Czyli (Machine Learning)?

Cytat

przesiadam się z legiona y520

A konkretniej? Wersja z i5?

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-7300HQ-vs-Intel-i5-9300H-vs-Intel-i7-9750H/2922vs3448vs3425

Jeśli to ma być jakiś skok wydajnościowy to wyłącznie na Legion Y540-15 i7-9750H/8GB/256 GTX1650 (81SY00HHPB) / Ceneo.

Ja bym szczerze poczekał na AMD Ryzen 7 4800HS - pierwsze laptopy się już z nimi pojawiają np. Zephyrus G15 (GA502IU).