Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Mężczyzna, 23 lata

Najlepiej raty, ale tylko 0% (buduje zdolność kredytową :D) jeżeli nie będzie rat to kupię za gotówkę 
[2] najlepiej wgrany Windows 

[3] matryca 13,3”-14,x" / 15,4"- 15,6” 
[4] obojętne, szczerze nie wiem jaka różnica pomiędzy hdd a ssd
[5 a] chce przeznaczyć około 3500 zł, maksymalna kwota 4500 zł, tylko nowe laptopy

[5 b]  chce mieć laptop na 3-4 lata. Mam innego laptopa, ale jest to tani złom ;)

[5 c] jak najszybciej
[6] wygląd jest dla mnie bardzo ważny, najlepiej cały czarny lub srebrno-czarny coś jak dell inspirion 5510, fajnie by było  mieć dobry czas pracy na akumulatorze, laptop - złom wytrzymywał godzinę czasu bez podłączenie do kontaktu 
[7] bez różnicy
[8] używany tylko w Polsce, głównie dom, czasami w aucie
[9] Gry -  głównie CSGO, ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia, jeżeli mam grać na laptopie (mam ps4) to będą to strzelanki np. Battlefield czy call of duty  

[10] Programy -  w sumie nic konkretnego 

[11] Wymagania specjalne - w sumie fajna opcja byłby ekran dotykowy (chyba ze się mylę), podświetlana klawiatura i obudowa aluminiowa
[12] Osobiste preferencje - o

kolorze wspominałem wcześniej

Opublikowano

Chcesz bardziej laptopa do grania czy laptopa, który super trzyma na baterii i jest bardzo cienki? Niestety tych dwóch rzeczy nie połączysz, w bardzo cienkim i trzymającym na baterii nie będziesz miał jakiejś bardzo dobrej karty graficznej.

Z gamingów proponuje:

ASUS ROG Strix G 15" i5-9300H/16GB/512/1660TI

W gry pograsz, bateria pozwala na surfowanie po internecie na około 5 godzin, jak na wysokonapięciowy procesor to dużo. Masz dysk SSD, jest to dysk szybszy - tak w skrócie, nie zaleca się w tej chwili kupowania laptopów, które mają tylko dysk HDD, bo o wiele wolniej działają. Ekranu dotykowego nie ma, za to masz matowy IPS 120Hz, będzie miło się na nim oglądało filmy i grało.

Opublikowano

Szczerze? Mi tak naprawdę zależy żeby na tym Laptopie z gier to poszedł CSGO ?

Ten laptop jest za drogi maksymalnie do 4500 zł. Tak jak mówiłem interesowały mnie delle inspirion, głównie jeżeli chodzi o wygląd.

Opublikowano
8 minut temu, Bakson123 napisał:

Szczerze? Mi tak naprawdę zależy żeby na tym Laptopie z gier to poszedł CSGO ?

Ten laptop jest za drogi maksymalnie do 4500 zł. Tak jak mówiłem interesowały mnie delle inspirion, głównie jeżeli chodzi o wygląd.

Mój błąd, szybka poprawka.

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-asus-rog-strix-g-g531gt-al007t-i5-9300h-8gb-512gb-ssd-gtx1650-win10h

Trochę go okroiłem i cena mieści się w budżecie. Na tym CS:GO pójdzie i pójdzie wiele więcej gier, tylko powiedz czy się podoba czy trzeba szukać czegoś innego.

Opublikowano

No to teraz mniej wydajnościowy laptop.

ZenBook

Mniejszy, 14 cali. Cały aluminiowy, może się podobać. Bardzo lekki, możesz go otwierać jednym palcem, bo jest bardzo dobrze wyważony. Specyfikacja pozwoli na pogranie w CS:GO. Masz tutaj już niskonapięciowy procesor, bateria o wiele dłużej trzyma, popracujesz na niej ponad 9 godzin.

Opublikowano (edytowane)

Ciężko połączyć wszystkie rzeczy i jeśli głównym naciskiem jest gaming,to przemyślałbym zakup LEGION Y540 z i5+GTX 1660ti,który posłuży znacznie dłużej.Obudowa niestety plastikowa,ale za to wygląd bardziej stonowany. Matrycs 144h będzie robiła robotę jeśli chodzi o gry fps jak właśnie CS.

Minus jest taki,że musisz zainstalować system,ale nie jest to nic trudnego. Informacje na temat systemu znajdziesz w innym temacie tutaj

Edytowane przez +90°C
Opublikowano
Dnia 8.04.2020 o 11:05, kaczol napisał:

No to teraz mniej wydajnościowy laptop.

ZenBook

Jest piękny. 

przemyślałem kilka spraw i mam dwa laptopy, które biorę pod uwagę. 
Zenbook i lenovo ideapad 340 

https://m.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-l340-i5-16gb-256ssd-gtx1050-w10.bhtml

zastanawiam się tylko nad konfiguracja.

czy wybrać dysk 256gb czy 512gb i  czy 8gb ram wystarczy.

Doradźcie Panowie w który latop

lepiej iść.