Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są wasze opinie o dysku od Adaty sx8200 pro? Cena dość atrakcyjna w porównaniu do samsungow 970 evo plus i w wielu testach wypada lepiej. Niektórzy jednak piszą, że te dyski potrafią padać z dnia na dzień. Potrzebuje naprawdę szybkich dysków, więc odpadają zwykle SSD. Wiem ze okres na kupno podzespołów nie jest najlepszy, ale mimo tego chce złożyć swój komputer na dniach ?

• FxJ zmienił(a) tytuł na Adata SX8200 PRO - opinia
Opublikowano
Cytat

Niektórzy jednak piszą, że te dyski potrafią padać z dnia na dzień

Bez przesady, ale z 1-2 % mogą być wadliwe, jak wszystko (pendrivy, karty SDHC itp). Zasadniczo rzadko można przeczytać o uszkodzonym (na pewno nie o kościach).

https://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/658996/XPG-GAMMIX-S11-Pro

ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512GB - to samo co w SX8200 PRO tylko z większym radiatorem i już nałożonym.

@karollo zawołam bo robił własny radiator.

Opublikowano

No to super. Widziałem ze w testach te dyski wypadają naprawdę dobrze i chyba zostanę przy wyborze dokładnie ich. Jeden będzie to napewno ADATA 2TB M.2 PCIe NVMe XPG SX8200 Pro, jako dysk na wszystko inne poza systemem i oprogramowaniem. Natomiast na system chciałem użyć tej samej Adaty ale w wersji 512GB. Pytanie tylko dlaczego prędkość zapisu w Adacie 2TB wynosi 3000mb/s, a w wersji 512gb jest to 2300mb/s, czy to jakieś widoczne straty? Komputer, który składam będzie służył do produkcji/edycji video, dlatego zależy mi na bardzo wydajnym sprzęcie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie jestem tu zbyt często, więc przepraszam za zwłokę. Ja osobiście bardzo polecam ten dysk. :) Po tym jak mu zrobiłem radiator temperatura podczas kopiowania bardzo dużych ok 30-50GB zestawów plików, wzrasta o 2-3°. Póki co śmiga naprawdę elegancko.