Tomasq Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Jakie są wasze opinie o dysku od Adaty sx8200 pro? Cena dość atrakcyjna w porównaniu do samsungow 970 evo plus i w wielu testach wypada lepiej. Niektórzy jednak piszą, że te dyski potrafią padać z dnia na dzień. Potrzebuje naprawdę szybkich dysków, więc odpadają zwykle SSD. Wiem ze okres na kupno podzespołów nie jest najlepszy, ale mimo tego chce złożyć swój komputer na dniach ? Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Cytat Niektórzy jednak piszą, że te dyski potrafią padać z dnia na dzień Bez przesady, ale z 1-2 % mogą być wadliwe, jak wszystko (pendrivy, karty SDHC itp). Zasadniczo rzadko można przeczytać o uszkodzonym (na pewno nie o kościach). https://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/658996/XPG-GAMMIX-S11-Pro ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512GB - to samo co w SX8200 PRO tylko z większym radiatorem i już nałożonym. @karollo zawołam bo robił własny radiator. Cytuj
Tomasq Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2020 No to super. Widziałem ze w testach te dyski wypadają naprawdę dobrze i chyba zostanę przy wyborze dokładnie ich. Jeden będzie to napewno ADATA 2TB M.2 PCIe NVMe XPG SX8200 Pro, jako dysk na wszystko inne poza systemem i oprogramowaniem. Natomiast na system chciałem użyć tej samej Adaty ale w wersji 512GB. Pytanie tylko dlaczego prędkość zapisu w Adacie 2TB wynosi 3000mb/s, a w wersji 512gb jest to 2300mb/s, czy to jakieś widoczne straty? Komputer, który składam będzie służył do produkcji/edycji video, dlatego zależy mi na bardzo wydajnym sprzęcie. Cytuj
karollo Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Nie jestem tu zbyt często, więc przepraszam za zwłokę. Ja osobiście bardzo polecam ten dysk. :) Po tym jak mu zrobiłem radiator temperatura podczas kopiowania bardzo dużych ok 30-50GB zestawów plików, wzrasta o 2-3°. Póki co śmiga naprawdę elegancko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi