Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam możliwość podpisania teraz umowy na internet, gdyż moja poprzednia się skończyła i dostałem propozycję od Play w cenie 189 zł/mc otrzymać mógłbym internet 50gb, a także tego laptopa (Asus GL552VW-DM349T)

Aktualnie posiadam https://www.x-kom.pl/p/159352-notebook-laptop-156-msi-cx61-2od-i5-4200m-8gb-500-dvd-rw-gt740m.html

Chciałbym prosić was o porównanie tego laptopa z tym, który obecnie posiadam. Wszystkie plusy, minusy. Laptop, który wam przedstawiłem miałby służyć w celach gamingowych. Dziękuję bardzo za wszystkie rady!

Opublikowano

@Fxj;

Mógłbyś wytłumaczyć mi na czym polega wada tych podzespołów? Z tego co wiem, to mój MSI też ma władowane mocne podzespoły, a chłodzenie jest na słabym poziomie, ale już 3 lata mi służy :) Będę wdzięczny za pomoc! W grę nie wchodzi zakup laptopa, mam po prostu możliwość wzięcia na abonament nowej maszyny i pytam, czy warto, czy po prostu sobie odpuścić.

Opublikowano

Nie warto nowe modele mają już praktycznie wszystkie oddzielne chłodzenie dla grafiki i procesora tak by nie łapać throttlingu na procesorze i nie przegrzewać zbytnio układu. Odpuść sobie takie łączenie tylko przepłacisz.

Opublikowano

A w porównaniu z laptopem, którego obecnie posiadam? Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mógł mi opisać zalety jakie otrzymałbym przy zakupie takowego laptopa. Bo jednak coś mnie do niego ciągnie :P Zależy mi na płynnej rozgrywce w Fifkę 17, FM 2017. (Obecnie na moim MSI-ku Fifa 16 działała bez zarzutów.)